Движение България на гражданите призова президента Румен Радев да свика

...
Движение България на гражданите призова президента Румен Радев да свика
Коментари Харесай

ДБГ поиска президентът да свика КСНС заради опасност от фалшифициране на изборите

Движение България на жителите прикани президента Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност по отношение на заплахата от подправяне на изборите, заяви пресофисът на ДБГ.

" Призоваваме президента да свика Консултативен съвет за национална сигурност на тематика заплахата от подправянето на изборите в България, както и да наложи несъгласие върху измененията в Изборния кодекс ", съобщи ръководителят на ДБГ Димитър Делчев пред тв " Европа ".

В писмо до президента той написа, че измененията, които обезсилват мажоритарния избор и лимитират електронното и машинното гласоподаване, са направени " на мрачно " и са удар по демократичността на изборите. Заради тях и машинациите на вота през последните години недоверието в свободата на изборите се срутва и това е значителен въпрос, който касае националната сигурност, твърди още Делчев.

Липсва градивност в дейностите на ГЕРБ, държавното управление се занимава единствено с това да разрушава, анулира и отсрочва значимите за страната решения. Това те назовават непоклатимост, разяснява той.

За ръководителя на ДБГ е основно значимо изчистването на изборните описи от над 1 милион „ мъртви души “, посредством които се манипулират резултатите от вота. Той прикани за безапелационни ограничения за борба с купения и корпоративния избор у нас.

Според него обединението сред ГЕРБ и Движение за права и свободи е към този момент публична.

" За да е наясно господин Борисов, в какво се забърква, Движение за права и свободи са партията на господин Доган, който получи хонорар от 1 млн. лева за плана „ Цанков камък “, и Делян Пеевски, за който се приказва, че е главен участник в сриването на Корпоративна комерсиална банка ", напомни ръководителят на ДБГ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР