Движение „България на гражданите“ (ДБГ) оценяваме първата година от управлението

...
Движение „България на гражданите“ (ДБГ) оценяваме първата година от управлението
Коментари Харесай

ДБГ: Управлението води към разпад на държавността

Движение „ България на жителите “ (ДБГ) оценяваме първата година от ръководството на кабинета "Борисов 3 " със слаб 2,22. За една година десетки хиляди жители избраха да изоставен страната, пред това да продължат да бъдат обект на безперспективната политика на болшинството, да живеят в страна с липса независимост на словото и народна власт.

Отблъсната беше и огромна част от хората, които повярваха на популистките предизборни обещания на мандатоносителя. Вместо това получиха кавги и цялостен отвод от промени в основни браншове, с което първата година от третото ръководство Борисов изцяло повтаря първия му мандат.

През последните месеци сме свидели на разпада на държавността. Когато единият сътрудник върви в Крим, а другите знаели, само че не виждали проблем, а вътрешният министър показва състрадание с превръзка на окото, с цел да прикрие личната си виновност, когато се вършат тематични обединения с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, тъй като формалният сътрудник не желае, казусът е явен, разпадът също.

Държава, в която пандизчиите бягат през парадния вход, в която поръчковите убийства не водят до наказване, е изгубила своята посока и стойност. Управлението на ГЕРБ води целенасочена политика за разграждане на държавността.

Реформата в правораздаването, в опазването на здравето и в бранш сигурност бяха анулирани. Въвеждането на електронно ръководство, електронни здравни карти, електронно и машинно гласоподаване бяха отсрочени за неопределен срок. Посоката към обективни състезания за назначение в държавната и локалната администрация беше изменена, с цел да се отвори пътят към още по-партизански назначения на партийни функционери.

Реалната битка с корупцията стартира на думи. Приетият закон за предварителна защита на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество беше изопачен, посредством отваряне на задни входове за политическото преодоляване на органа от ръководещото болшинство, с цел да си подсигурява недостижимост.

Желанието за смяна и говоренето за промени през последните месеци потвърдиха, че са кух ПР, лишен от съществени намерения- пенсионерите бяха излъгани за увеличението на пенсиите, хората с увреждания претърпяха следващото оскърбление. Обещанието, че със прекъсването на подправените инвалидни пенсии ще се освободят средства за съответна грижа и за двете групи, катастрофира единствено за една година.

Пропастта сред Северна и Южна България продължи да се задълбочава поради отхвърли на държавното управление да предприеме каквито и да било съществени ограничения за възстановяване на изискванията на живот в Северозападния и Североизточния райони.

Позитивните дейности за възстановяване на живота в България бяха сменени от съмнителни покупко-продажби, в които висши представители на ръководещите партии се оказаха забъркани. Началото със суджукгейт, кумгейт и ДДСгейт и продължението в мегадалаверата ЧЕЗ извадиха на ярко същинския дневен ред на ръководещите – да усвояват и назначават за себе си.

Лобизмът пролича и в спонтанните решения за втори въжен превоз на Банско и „ волята “ за смяна на Витоша. А резултати в полза на обществото няма.

През последните месеци за първи път се направиха съответни дейности в опит за отклонение на България от Евро-атлантическия й път. Коалиционните сътрудници, с безмълвното единодушие на ГЕРБ, опазиха с дейностите си неведнъж евразийски ползи за сметка на Европейския съюз, затвърждавайки облика на България на „ троянски кон в Европа “.

И тази година не бе подадена приложението за участие в Единния банков контрол и Еврозоната, с което страната ни остава в периферията на Съюза. Декларациите на премиера са следващото подправено заричане.

Въпреки заричането Борисов не съумя да се оправи и с отчета за оценка и съдействие по правораздаване и вътрешен ред. 11 години след влизането ни в Европейски Съюз правораздаването в България продължава да бъде „ гнила ябълка “. Не инцидентно страната ни към момента е най-корумпираната в Европейския съюз, а българите са най-бедните европейци като към 1 млн. от жителите не престават да живеят под прага на бедността.

По време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз министър председателят заряза отговорностите си в страната, до момента в който безуспешно се опитваше да играе ролята на балкански обединител. Всяка седмица разнообразни групи от хора стачкуваха по улиците на България, а Балканите си останаха не по-малко гореща точка от преди.

Като позитивни отчитаме напъните на Правителството в посока на задълбочаване на другарските връзки с Македония.

През третото ръководство на Борисов страната е все по-недемократична, а свободата на словото все по-ограничавана. Заеманото 111 място в интернационална ранглиста за независимост на словото е позор за всяка страна, претендираща за народна власт. Предоставяйки на кметовете опцията за основаване на персонални армии и наливайки големи средства най-вече в кметства на ГЕРБ и Движение за права и свободи, държавното управление продължи окупацията на общините и налагане на властнически режим на ръководство. В тази връзка сме безапелационни, че на идващите локални избори ще се борим за премахване на феодалния модел на ръководство по места.

"Движение България на жителите " декларира, че ръководството на ГЕРБ и Оперативна програма води страната към дъното на всички проучвания и не може да продължава още дълго. Демокрацията е застрашена съгласно Фрийдъм хаус, чието проучване демонстрира най-лошите данни от 10 години насам.

ДБГ ще търси поддръжка от жители и други политически обединения за смяна на това ръководство като ще взе участие в построяването на платформа за ръководство на страната, учредено на демократичните правила за сигурност и правдивост, за положително обучение и опазване на здравето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР