"Движение 21" предлага избори в средата на април и възможност

...
"Движение 21" предлага избори в средата на април и възможност
Коментари Харесай

Татяна Дончева предлага избори в средата на април и гласуване по пощата

"Движение 21 " предлага избори в средата на април и опция за гласоподаване по пощата. Това стана ясно по време на следващите съвещания при президента Румен Радев, свързани идните парламентарни избори.

Лидерът на "Движение 21 " Татяна Дончева счита, че пощите могат да лимитират пандемията и има метод по какъв начин този развой да се управлява. "Подвижната урна поражда доста въпроси - дали ще се влиза в дома на карантинирания, би трябвало ли всички членове на Секционните изборни комисии да са имунизирани и дали това няма да е проблем, тъй като ще се окаже напън за имунизация ", сподели тя.

Дончева изясни, че за гласуването по пощата, в случай че не доближават хора, може да се наемат искащи на цивилен контракти, както и да се създадат специфични кутии, от които да се вадят пликовете и да им се поставя клеймо. После всичко да се изпраща до изборните секции.

Според ръководителя на "Движение 21 ", има и по какъв начин да се резервира тайната на вота, а контролът някой да не гласоподава два пъти - и по пощата, и на място, може да се случи посредством инспекция и видеонаблюдение.

Това може да се случи в два проекта - при отваряне на урната, преброяване и написване на протокола, а също по този начин и видеонаблюдение върху помещението на секцията през целия ден. Това би дало опция да се проследят гласоподавателите, които са дали своят вот по лист. Няма да има камери при попълването, само че в общото помещение, като по този начин се види дали броя на гласоподаване подхожда на изборния лист.

Дончева разяснява и имунизирането на членовете на секционните изборни комисии. Според нея може да има членове, които да се откажат, а това би объркало процеса, тъй като би трябвало да се търси подмяна.

Тя е на мнение, че би трябвало да има доста сериозна акция за това по какъв начин се гласоподава с машини и да се намерения по какъв начин ще се организира предизборната акция, с цел да стигнат посланията до хората.

На срещата при президента бяха и представители на управленията на политическите партии "Движение България на жителите " и "Волт ", които оферират ротационна промяна на ръководителите на секционните изборни комисии и прецизен надзор на преносимите урни, с цел да няма операции с вота.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР