Двигателят на кораба на Дженифър Епъл и Таша Фуяба се

...
Двигателят на кораба на Дженифър Епъл и Таша Фуяба се
Коментари Харесай

Как две американки оцеляха 5 месеца в Тихия океан

Двигателят на кораба на Дженифър Епъл и Таша Фуяба се скапва на 30 май. Оттогава двете дами остават посред Тихия океан и претърпяват даже офанзива на акули. В сряда те бяха избавени от транспортен съд на американския боен флот, предава Франс прес.

Двете американки прекарват пет месеца в океана дружно с двете си кучета, откакто потеглят напролет от Хавай към Таити.

Но нищо не върви по проект – моторът гръмва и те вземат решение да продължат, като употребяват единствено платната на лодката си.

След два месеца, доста след датата за идването им в Таити, стартират да изпращат сигнали за злополучие, споделя с публично известие 7-ми военноморски флот. Продължават да изпращат сигнали за помощ, само че са толкоз надалеч от останалите кораби или станциите на твърда земя, че известията им не стигат до тях.

Една нощ двете дами и кучетата им са атакувани от стадо акули. „ Мислехме, че това е краят. Но имахме късмет, корпусът на лодката устоя на нападенията “, споделя Дженифър Епъл.

На 24 октомври тайландски риболовен транспортен съд открива лодката им на 1500 югоизточно от Япония. Рибарите се свързали с американските управляващи на остров Гуам и с една амфибия, която по същото време била на маневри в региона. На идващия ден идва на помощ американски транспортен съд USS Ashland. Жените изпращат въздушни целувки на спасителите си, до момента в който ги чакат, кучетата, облечени със избавителни жилетки, лаят.

И кучетата, и хората наподобяват в положително здраве и добре нахранени. Дженифър прецизира, че оживели с помощта на системата за филтриране на вода от морска в питейна и запасите от макарони и ориз, които щели да стигнат за 1 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР