Двигателят на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов оглави

...
Двигателят на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов оглави
Коментари Харесай

Соколов е реализатор №1 на Евроволей `19

Двигателят на българския народен тим по волейбол Цветан Соколов оглави класацията на най-хубавите изпълнители на европейското състезание във Франция, Словения, Белгия и Холандия. В три мача от началото на шампионата 29-годишният диагонал има маркирани 62 т. за общо 10 гейма (средно по 6,2 т. на гейм). Втори и трети в подреждането са Петер Михалович (Слвк) с 52 т. и Нимир Абдел-Азиз (Хол) с 48 т., като и двамата имат изиграни единствено по два мача.

Соколов е в Топ 5 на още две самостоятелни ранглисти на Евроволей `19. При блокировачите Цецо е трети със 7 блока (средно 0,7 на гейм), а водач е Светослав Гоцев с 9 (средно 1,12 на гейм). Между двамата българи второ място заема Юрий Семенюк (Укр) също със 7 блока, само че единствено в 7 изиграни гейма. Сред най-хубавите реализатори на сервис Соколов е №4 с 8 директни точки, а в челната тройка са Абдел-Азиз с 13 аса, Филип Маджунков (СМак) с 11 и Дмитрий Волков (Рус) с 9.

Същевременно двамата титулярни български посрещачи Мартин Атанасов (35,85%) и Тодор Скримов (30,36%) са надлежно втори и шести по съвършено посрещане от началото на шампионата. Най-добър на тази позиция към този момент е Мариан Юлиан Бала (Рум) с 36,96%.

Повече от половината от своя точков актив на шампионата Цветан Соколов реализира в последния изигран мач от " трикольорите ". В събота селекцията на Силвано Пранди надви над отбора на Португалия с 3:1 (22, -28, 23, 22) и записа трета поредна победа в група А в Монпелие (Фр). Българският диагонал заби 33 т. (3 аса, 2 блока), а втори по ефикасност от нашите беше Скримов с 13 т. (1 ас, 1 блок).

Успехът подсигурява на България присъединяване на 1/8-финалите, като в оставащите два мача - против Франция през днешния ден и против Италия на следващия ден, би трябвало да бъде закрепена позицията на тима ни в крайното класиране. Първите четири състава от нашата група ще се срещнат накръст с отборите от група С (Русия, Словения, Турция, Финландия, Беларус, Северна Македония) - първият против четвъртия и вторият против третия.

" С отбора на Франция постоянно играем доста мъчно, доста неуместен противник за нас - разяснява либерото Теодор Салпаров идния през днешния ден конфликт с домакина. - Французите играят извънредно и досега в шампионата пред лична аудитория. Ние обаче ще излезем изцяло освободени против Франция, още повече че те са любимец в срещата. Побеждавали сме ги преди няколко месеца в Лигата на нациите. Защо да не го създадем и в този момент? "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР