Двигателите за МиГ-29 предстоят да бъдат пратени за ремонт в

...
Двигателите за МиГ-29 предстоят да бъдат пратени за ремонт в
Коментари Харесай

Изпращаме двигателите за МиГ-29 за ремонт в Полша

Двигателите за МиГ-29 предстоят да бъдат пратени за ремонт в Полша, сподели зам.-министърът на защитата Станимир Георгиев пред публицисти.

Днес той взе участие в съвещанието на междуведомствената работна група за осъществяване на плана „ Придобиване на нови трикоординатни радари “.

Договорът за ремонт е подписан, само че се оформят гаранциите от страна на компанията, с цел да започва изпращането, показва Българска телеграфна агенция.

Полските фабрики са лицензирани и работят по ремонта на моторите, сподели в отговор на въпрос Георгиев. Това не е стадий, който може да бъде преустановен със прекъсване на лицензиите от руснаците, полските фабрики имат тези права, добити от тяхната индустрия, и са лицензирани от техните авиационни органи, изясни той.

В началото на август Министерството на защитата подписа контракт за ремонт на шест мотора за МиГ-29, за обезпечаване на летателната валидност на самолетите МиГ-29 до реализиране на оперативни качества за носене на бойно дежурство с новата бойна платформа F-16 Block 70.

Ведомството разпореди осъществяването на социална поръчка с предмет „ Основен/капитално-възстановителен ремонт на мотори РД-33, сер. 2 за самолети МиГ-29 “ на полската държавна компания Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr 2 S.A.

Стойността на контракта е 9 552 000 евро, без Данък добавена стойност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР