Двигателите на руските ракети Ангара“ РД-191 може да доведат до

...
Двигателите на руските ракети Ангара“ РД-191 може да доведат до
Коментари Харесай

Руските ракети Ангара се оказаха опасни

Двигателите на съветските ракети „ Ангара “ РД-191 може да доведат до тяхното заличаване по време на изстрелване, заяви РИА Новости. Марица.бг напомня, че ракитети от тази серия са гордостта на съветската ракетна стратегия.

Уточнява се, че специфичност на ракетите „ Ангара “ А-5 е пакетното подреждането на първия и втория стадий. Тоест четирите блока от първия стадий обкръжават втория блок.

Заради това поражда нужда от работа при намалено налягане и продължителна работа на мотора на централния блок в режим на 30% от номиналната стойност на тягата. При двигателна сила по-ниска от 38% в моторите на ракетата стартират нискочестотни съмнения. Те могат да доведат до резонанс и разрушение на ракетата притежател.

Посочва се, че ограниченията за битка с този проблем не постоянно работят. За това и е бил инсталиран специфичен клапан, който оказва помощ да се понижи амплитудата на вибрации. Въпреки това при разнообразни модели на мотора трептенията остават. На този стадий е било осъществявано единствено едно изстрелване на ракетата А-5. Най-тежката ракета ангара е с 1370 тона стартова маса.

Американската най-тежка ракета от серията Ares е два пъти по-тежка и може да изведе в орбита до 80 тона товар. /Марица.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР