Двигателите на ракета Ангара РД-191 могат при изстрелването ѝ да

...
Двигателите на ракета Ангара РД-191 могат при изстрелването ѝ да
Коментари Харесай

Намериха опасен проблем в двигателите на руската ракета Ангара

Двигателите на ракета " Ангара " РД-191 могат при изстрелването ѝ да я разрушат. Това оповестиха от производителя на моторите " Енергомаш ".

Уточнява се, че специфичност на ракетите " Ангара-А5 " е пакетното нареждане на първия и втория стадий, т. е. четири блока от първия стадий обкръжават втория блок.

Заради това поражда нужда от дроселиране - работа при намалено налягане - и продължителна работа на мотора на централния блок в режим на 30 % от номиналната стойност на тягата.

При двигателна сила по-ниска от 38 %, в моторите на " Ангара " стартират нискочестотни съмнения, които могат да " доведат до пораждане на резонанс и разрушение на структурата на ракетата-носител ", се акцентира в документа.

Отбелязва се, че ограниченията за битка с този проблем не постоянно работят .

По този метод, с цел да се в профил тази специфичност, в структурата на устройството е внедрен специфичен клапан, който оказва помощ да се понижи амплитудата на трептенията.

Въпреки това съгласно специалистите при обособени екземпляри на мотора съмненията остават.

" От което може да се заключи, че резултатът от потреблението на трипозиционен клапан може да бъде друг за другите екземпляри на мотора ", прецизират от " Енергомаш ".

Засега е било осъществено единствено едно изстрелване на тежката ракета " Ангара-А5 " - през 2014 година Второто трябваше да се организира през 2016 година, само че беше отсрочено за края на 2019 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР