Двигател с мощност от 1000 конски сили ще получи украинската

...
Двигател с мощност от 1000 конски сили ще получи украинската
Коментари Харесай

Украинци ще правят суперкола с мощност 1000 конски сили

Двигател с мощ от 1000 конски сили ще получи украинската суперкола Himera-Q, предава Automedia. Возилото беше показано изненадващо през уикенда на автомобилното ревю в Киев.

Сега бяха разкрити и детайлности към колата. Планира се излизането на две версии - бензинова и електрическа, като и двете ще оферират впечатляващи характерности, което ненапълно провокира подозрения в реализирането на плана. Електрическият вид на Himera-Q ще получи 4 електромотора - по един на всяко колело, със сумарна мощ 1000 к.с. и акумулатори, осигуряващи пробег с едно зареждане до 1000 км. Бензиновият пък ще е с мотор от Audi R8.

Начело на плана е компанията Jazz Continental на живеещия в Монако украински предприемач Андрей Джазовский, който има прочут опит в автомобилостроенето. Той се лимитира в основаването на реплики на остарели коли, издигнати върху нови шасита. Най-известният му план е купе в жанр ГАЗ-21 с елементи на BMW.

Показаната двуместна Himera-Q притегля с футуристичния си дизайн с нападателна част, в която преобладават огромни въздухозаборници. Той е дело на казахстанеца Владислав Лузин. Шасито на автомобила е направено от испанската компания Spania GTA, която стана известна със своята суперкола GTA Spano. Нейното излизане в серийно произвеждане също следва.

До момента са основани два прототипа от украинската машина, които сега се доработват точно в Испания. Техният монокок е изработен от графен, а същият материал е употребява и за акумулаторните акумулатори с потенциал 86 кВт/ч, които би трябвало да обезпечат оповестения от основателите на Himera-Q пробег.

Самата батерия също е испанска и въпреки да не се загатва нейният производител, се смята, че това най-вероятно е компанията Graphenano. Тя създава полимерни графенови батерии, откакто получи съществени китайски вложения. Именно същата компания направи и монокока за GTA Spano.

В създаването на украинския автомобил взе участие и канадската компания Exploride, която е подготвила иновационен проекционен екран. На него ще излиза цялата нужна информация от смарт телефона на лидера, започвайки от музиката и завършвайки с данните на навигационната система.

Що се касае до версията с бензинов мотор, тя ще получи бензинов V10 от Audi R8. Тази трансформация се прави оценка от създателите на плана на 500-550 000 евро. Електрическият вид ще коства към 700 000 евро. Според Джазовскии, компанията му към този момент получила десетки поръчки, една от които е от холивудски актьор-суперзвезда. Той обаче е поискал най-малко към този момент да остане неизвестен.

Създателите на суперколата не считат да се лимитират единствено с един модел. Те приготвят още една сходна машина, която ще носи името Xeno), както и цяло семейство компактни градски електрически автомобили с съдържимост за сред трима и седем души.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР