ДВГ Пеещите котенца“ ще отбележи своя 20-годишен юбилей с концерт

...
ДВГ Пеещите котенца“ ще отбележи своя 20-годишен юбилей с концерт
Коментари Харесай

Пеещите котенца с 20-годишен юбилей в Дома на културата Борис Христов

ДВГ " Пеещите котенца “ ще означи своя 20-годишен празник с концерт в Дома на културата " Борис Христов “ от 11 часа на 4 ноември.

За първи път на сцената на Дома на културата на 4 ноември 218 година ще бъдат показани най-новите детски песни на Невена Кючукова, която повече от 40 години работи с малчугани и твори за тях.

На юбилея възпитаниците й ще изпълнят 15 нейни песни. Освен " Пеещите котенца “ на сцената на Дома на културата ще излязат и 130 малчугани от 9 детски градини от всички региони на Пловдив. Те ще показват детски шлагери от репертоара на " Пеещите котенца “.

Участие в концерта ще вземат и пораснали " Пеещи котенца “, които сега са ученици на НУМТИ " Добрин Петков " – Пловдив, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив и НМА " Панчо Владигеров " – София.

" Пеещите котенца “ е първата и единствена в Пловдивска област авторска вокална група за деца от 3 до 8 години. Тя е основана от Невена Кючукова, която е композирала над 100 детски песни, стихове, мюзикъли. Нейните ученици почтено показват град Пловдив на национални и интернационалните състезания и са лауреати на повече от 100 награди. Децата от " Пеещите котенца " имат привилегията първи да извършват най-новите песни на композитора Невена Кючукова и да ги запишат в звукозаписно студио. Те се чакат с неспокойствие и от малчуганите в страната.

Някои от някогашните ученици на Невена Кючукова не престават да се занимават с музика, пеят и свирят на разнообразни музикални принадлежности в Англия, Германия, Италия, Испания, Австрия и други страни по света.

Много песни, танци и занимания на надарените пловдивски деца ще могат да се видят на сцената на Дома на културата " Борис Христов “ от 11 часа на 4 ноември 2018 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР