Двете ударни групи със самолетоносачи на американския флот, водени от

...
Двете ударни групи със самолетоносачи на американския флот, водени от
Коментари Харесай

Двата самолетоносача на САЩ са в Средиземно море заради застъпен график

Двете ударни групи със самолетоносачи на американския флот , водени от самолетоносачите " Ейбрахам Линкълн " и " Джон С. Стенис ", се озовават по едно и също време в Средиземно море заради съвпадане и застъпване на графиците за преразпределение, изяснява формалният представител на 6-ти американски флот Амелия Умаям пред ТАСС.

" Разгръщането на ударните групи на самолетоносачите Ейбрахам Линкълн и Джон С. Стенис, защото и двете са в развой на преразпределение , ни дадоха спомагателна еластичност и опция да използваме прекосяването им през Средиземно море за осъществяване на огромни военни учения , които имат за цел да засилят възпирането и да обезпечат гаранции за сигурност на нашите съдружници , като в същото време пазиме националните си ползи ", разяснява тя.
 Москва: Съединени американски щати развиват ПРО за неочакван нуклеарен удар по Русия
Москва: Съединени американски щати развиват ПРО за неочакван нуклеарен удар по Русия

Държавите, с детайли от американската ПРО, първи ще бъдат ударени

Представителят на 6-ти флот добавя, че една от групите пътува към пристанище на Източното крайбрежие на Съединени американски щати, а втората, към Западния бряг. " Двата самолетоносача са в развой на преразпределение: Стенис отива в Норфолк, а Линкълн се насочва към Сан Диего. Групата на самолетоносача Линкълн бе ситуирана този месец, а Стенис - предходната есен ", добавя тя.

" Силите за разрастване разрешават групова защита и дават на Съединени американски щати и НАТО стратегическите и тактически благоприятни условия , нужни за въздържане на евентуален съперник, като в същото време обезпечават гаранции за сигурността на нашите съдружници и сътрудници ", отбелязва още Умаям.

Тя не разяснява престоя на корабите в Средиземно море . " В сходство с дългогодишна политика и с цел да се подсигурява сигурността на интервенциите, няма да разисквам бъдещи дейности на подразделения на американския флот ", разяснява представителят на 6-ти американски флот.
 Съединени американски щати заплашват Русия със самолетоносачи в Средиземно море
Съединени американски щати заплашват Русия със самолетоносачи в Средиземно море

Съединени американски щати упорстват Русия да прекрати дестабилизиращите си дейности по целия свят

По-рано американският дипломат в Русия Джон Хънтсмен , който следи ученията в Средиземно море разяснява, че " всеки самолетоносач, опериращ в Средиземно море, е 100 хиляди тона интернационална дипломация ".

Според него, дипломатическите контакти и разговор, дружно със мощната отбрана, която тези кораби обезпечават , " демонстрират на Русия , че в случай че се стреми да усъвършенства връзките си със Съединени американски щати, тогава тя би трябвало да спре дестабилизиращите си действия по света ".

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков разяснява, че изказванията на американския посланик провокират страдание .

Според американския флот общо над 130 самолета, 10 кораба и 9 хиляди моряци и морски пехотинци са взели участие в ученията , до момента в който в това време две ударни групи на американски военноморски флот са били в Средиземно море за първи път от 2016 година.
 Съединени американски щати възродиха Втори флот за въздържане на Русия в Северния Атлантик
Съединени американски щати възродиха Втори флот за въздържане на Русия в Северния Атлантик

Втори флот е основан през 1950 година и бе закрит през 2011 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР