Двете страни по проекта са Главна дирекция "Пожарна безопасност и

...
Двете страни по проекта са Главна дирекция "Пожарна безопасност и
Коментари Харесай

Българо-турски проект срещу наводненията, финансиран от ЕС

Двете страни по плана са Главна дирекция "Пожарна сигурност и гражданска отбрана " - България и Генерална дирекция "Бедствия и и реакции при изключителни обстановки в Одрин ", съобщи за Българска телеграфна агенция Нахиде Дениз.

Проектът се осъществя по програмата на Европейски Съюз за трансгранично съдействие България -Турция и се финансира от европейски фонд на стойност 589 хиляди евро.

382 500 евро ще бъдат осъществени от одринската дирекция за бедствия и реакции, останалите 260 500 евро - от българска страна.

Целта е да се предотвратят вредите, които се предизвикват от наводненията в пограничните области Хасково и Одрин. Намерението е и да се засилва и укрепи съдействието сред виновните български и турски институции по тези проблеми.

Стартът на плана бе даден на взаимна среща на български и турски виновни представители, която се състоя в Одрин с присъединяване на ръководителя на турската дирекция Кемал Шен и на координатора на плана от българска страна Спиридон Александров от Главна дирекция "Пожарна сигурност и гражданска отбрана ".
Проектът ще се осъществя в продължение на две години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР