Двете сестри от Свищов, които от 6 години не са

...
Двете сестри от Свищов, които от 6 години не са
Коментари Харесай

Двете сестри от Свищов не са освидетелствани

Двете сестри от Свищов, които от 6 години не са напускали дома си и са били изолирани от околния свят, не са освидетелствани за психиатрични проблеми и не са получавали обществени помощи.

Сестрите Анжела и Стефка са на 43 и 42 години. Полицията и обществените са ги намерили в дома им в Свищов в несъответстващо положение и мизерни хигиенични условия.Медицински екип е открил, че те нямат забележими пострадвания.

Пред обществените служби двете дами са декларирали, че по тяхно предпочитание не са напускали дома си, не са били принуждавани от 65-годишната им майка, съобщи БНР. " Сестрите отхвърлят лекуване ", съобщи Милена Илиева, шеф на Социално подкрепяне в Свищов.

" Евентуално за нуждата от наложително лекуване решение ще вземе съдът, и прокуратурата води кореспонденция за това. Те са дееспособни. Те не са под забраняване ", добави тя. Проверката на полицията и прокуратурата по случая продължава.

Двете сестри били доста умни и нямали проблеми със завършването на положително обучение, споделят съседи.

Същевременно някои от тях настояват, че са чували виене и рев от къщата. Когато я питали, майката казвала, че дъщерите й са в София, само че не давала техни контакти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР