Двете състезателки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви, техният треньор

...
Двете състезателки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви, техният треньор
Коментари Харесай

Дума срещу дума, очи в очи: Сестри Стоеви срещу Златев

Двете състезателки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви, техният треньор Михаил Попов и президентът на федерацията Володя Златев по този начин и не съумяха да изчистят разногласието между тях в студиото на „ Здравей, България” по NOVA.

Дума против дума.

Двете сестри настояват, че не са получили финансите, които им се поставят като европейски първенци и национални състезатели за подготовка, до момента в който босът на централата съобщи тъкмо противоположното и даже разгласи, че от страна на федерацията са утроили сумата за миналата година.

Стефани и Габриела оповестиха, че няма да се състезават за България поради свадите и неуважителното отношение на федерацията, само че отхвърлиха изрично, че ще вземат френски паспорти, с цел да съставляват тази страна, каквато информация оповести през вчерашния ден Володя Златев.

„ Не сме казвали, че ще играем за друга страна, това са неистини, които излизат от федерацията, че ще вземем френски паспорти. Решението ни е плод на дейности, думи и от това, че не се оказва помощ от федерацията. За тази година, ние сме с европейска купа - на нас ни се споделя, че ще получим единствено 10 хиляди лв.. Ние си плащаме шампионатите от февруари до март, отказвали сме шампионати, тъй като сами не можем да ги покрием, макар нашия спонсор. Разбираме, че е имало пари, които поименно са отпуснати, само че не са достигали до нас”, разкриха двете сестри.

Володя Златев, президент на федерацията по бадминтон показа: „ Не желая да влизам в този спор. Смея да настоявам, че за предходната и за тази година, на база на банкови извлечения, те са получили над 100 хиляди лв. финансиране. Това е проверимо. Адмирирам инспекцията на министерството, с цел да се види това. Отворени сме за експертизи. Миналата година имаше планувани за тях 39 хиляди лв., ние тази сума сме я утроили като федерация.”

„ Към момента за годината има преведени 42 хиляди лв., като са планувани 60 хиляди лв.. Треньорът получава средствата по сметка от федерацията, които са утвърдени от Министерството на младежта и спорта. Аз неприятна дума за Стефани и Габриела Стоеви няма да кажа, в никакъв случай не съм си разрешавал да настоявам, че републиканската купа е като европейска. Наградните фондове са настрана, също са преведени”, добави босът на централата Володя Златев.

Треньорът на двете сестри Михаил Попов също разяснява обстановката: „ Аз съм отдавна във Франция и съм в международния бадминтон отдавна. От 2015 година разбрах за техните проблеми тук. За страдание, има доста страдащи. Успях да се осъществявам и съм над това равнище, оказвам помощ на български, а и освен на български спортисти във Франция. Никога не сме говорили намерено за проблемите. Опитвали сме да не се споделят тези неща.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР