Двете регионални сили в Близкия изток, скъсаха дипломатическите връзки през

...
Двете регионални сили в Близкия изток, скъсаха дипломатическите връзки през
Коментари Харесай

Китай успя да помири Иран и Саудитска Арабия frognews.bg

Двете районни сили в Близкия изток, скъсаха дипломатическите връзки през 2016 година след офанзива против саудитски дипломатически задачи, осъществена от протестиращи в Иран. Тази офанзива пък бе осъществена откакто Рияд екзекутира авторитетен шиитски свещеник.

 

Според взаимно изказване Рияд и Техеран са се договорили да възобновят дипломатическите си връзки и да отворят посолствата и дипломатическите си задачи до най-много два месеца. Като част от договорката Иран даде обещание да спре офанзивите против Саудитска Арабия, в това число от бунтовниците хути, които поддържа в гражданската война в Йемен.

 

За Вашингтон това съглашение съставлява опция да се постави край и на гражданската война в Йемен, където Саудитска Арабия и Иран поддържат противниковите лагери.

 

" Ние бихме желали тази война в Йемен да завърши и това съглашение може да ни води до този свършек ", сподели Кърби, само че предизвести, че би трябвало да се види дали Иран ще извършва отговорностите си по съглашението със Саудитска Арабия. Кърби напомни, че Иран " не е режим, привикнал да държи на думата си ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР