Двете разградски лъвчета, чиято съдба предизвика протести и намесата на

...
Двете разградски лъвчета, чиято съдба предизвика протести и намесата на
Коментари Харесай

Лъвчетата Масуд и Терез потеглиха за Холандия

Двете разградски лъвчета, чиято орис провокира митинги и намесата на премиера, пътуват към избавителния център за животни в Холандия.

Лъвчетата, родени в Разградската зоологическа градина, са на път за Холандия с кола за спешна помощ за мечки. От Фондацията за дивите животни нямат различен превоз.

В центъра за диви котки в Холандия лъвчетата ще получат здравна помощ, каквото тук не могат.

Проблемите на Масуд и Терез са съвсем решени, само че двете лъвчета отвориха очите на обществото за ориста на доста диви животни, които се отглеждат в България. Оказва се, че в зоопарковете има много смъртни случаи поради неприятните условия на развъждане, има и доста близкородствени раждания.

Добрата европейска процедура е построила система за продан на генетична информация сред зоологическите градини, поради което всяко раждане е добре планувано като време и условия.

В Холандия лъвчетата ще бъдат поети от експерти по огромни котки. Те ще престоят в избавителния център, до момента в който станат независими, след което ще бъдат трансферирани в убежището за огромни котки в РЮА. Междувременно ще се работи по здравословните им проблеми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР