Двете основни светилища на исляма в Мека и Медина ще

...
Двете основни светилища на исляма в Мека и Медина ще
Коментари Харесай

Мюсюлманите няма да могат да отидат до Мека и Медина за Рамазана

Двете съществени светилища на исляма в Мека и Медина ще останат затворени през месеца на пост Рамазан - поради ковид. Това оповестиха управляващите в Саудитска Арабия, представени от телевизионния канал Al Arabiya.
Заради разпространяването на новия ковид, Голямата джамия в Мека и Джамията на пророка в Медина ще бъдат затворени по време на свещения за мюсюлманския свят месец Рамазан, който тази година стартира на 24 април в множеството страни от Близкия изток. Вярващите няма да могат да извършат петкратната молитва тарави там - специфична молитва, която се прави единствено на Рамазан след наложителната нощна молитва и продължава до зори, съобщи БГНЕС.
Саудитските управляващи оповестиха затварянето на двете джамии за неопределен срок на 20 март. Както беше оповестено преди тъкмо месец, с цел да се предотврати разпространяването на вируса, на вярващите е неразрешено да влизат и да се молят в светилищата, изключително в петък, който е главният молитвен ден за мюсюлманите.
На 17 март саудитските управляващи взеха решение да затворят всички джамии в страната. Изключение в началото беше направено единствено за двата съществени ислямски храма в Мека и Медина, само че и те затвориха след три дни.
Още: " Сериозна наклонност за понижаване на болестта с COVID-19 в много страни, само че и в доста не е по този начин "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР