Двете основни сепаратистки партии в Каталуня съобщиха, че са постигнали

...
Двете основни сепаратистки партии в Каталуня съобщиха, че са постигнали
Коментари Харесай

Сепаратистите твърдо зад Пучдемон, въпреки Рахой

Двете съществени сепаратистки партии в Каталуня оповестиха, че са постигнали единодушие да поддържат за министър председател на самостоятелната област Карлес Пучдемон, който продължава да живее в непринудено заточение в Брюксел под опасност да бъде задържан в Испания.

„ Заедно за Каталуня “ (на Пучдемон) и Републиканската левица на Каталуня (на Ориол Жункерас) оповестиха нощес решението си със взаимна декларация, от която не излиза наяве дали съглашението приема Пучдемон да ръководи от разстояние.

Решението бе доказано малко откакто държавното управление в Мадрид предизвести, че няма да разреши на Пучдемон да ръководи Каталуня от чужбина. Премиерът Мариано Рахой съобщи, че централното държавно управление ще продължи да ръководи непосредствено размирната област, в случай че сепаратисткият министър председател отсъства физически от Испания. Така Рахой се отхвърля от ангажимента да върне ръководството на Каталуня след избирането на новия парламент и държавно управление.

Миналата седмица сепаратистките партии, получили безусловно болшинство след изключителните избори през декември, оповестиха, че ще повдигнат Пучдемон за министър председател. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР