Двете най-сериозно пострадали в тежката катастрофа между микробус и ТИР

...
Двете най-сериозно пострадали в тежката катастрофа между микробус и ТИР
Коментари Харесай

В Пирогов се борят за живота на сестрите, ранени до Лесово, дъщерята на едната от тях е в реанимация

Двете най-сериозно потърпевши в тежката злополука сред микробус и ТИР край Лесово дами бяха сполучливо превозени от ямболската болница с военния аероплан " Спартан " и към този момент са настанени в незабавния център " Пирогов ".

 Виж още

Както към този момент стана ясно, те са сестри - на 46 и на 51 години. По-младата е в по-тежко положение и е интубирана. В болничното заведение тя е минала през скенер на цялото тяло. Установени са контузии на гърди и стомах, травма на мозъка - строшен череп, лицева контузия, заяви довечера на брифинг пред " Пирогов " здравният министър проф. Костадин Ангелов, представен от Българска национална телевизия.

Втората жена е с фрактура на таз, бедро, строшаване на ръка и мозъчно разтърсване.

" Опасност за живота постоянно има, доста е рано при такова положение да вършим прогнози. Ще създадем всичко допустимо ", отговори той на въпрос какви са прогнозите за положението на двете сестри.

13-годишно момиче е най-младата потърпевша при злополуката. Тя остава в реанимацията на ямболската болница. Момичето е щерка на една от дамите.

Още 8 ранени остават в болница в Ямбол, като лечебното заведение има цялостен потенциал за грижите, свързани с тях, акцентира проф. Ангелов.

Само петима от потърпевшите при жестокия удар са освободени за домашно лекуване.

Един от тримата починали е водачът на микробуса, който превозвал хора от Сливен и Ямбол, тръгнали на пазар в Одрин. Водачът на украинския ТИР, в който бусът се забил, е арестуван и се чака да му бъде повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност, защото е основал причина за злополуката. Бил спрял в лентата за придвижване без светлини и водачът на микробуса го видял едвам в последния миг на мокра настилка рано сутринта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР