Двете най-големи партии в новия парламент сядат на масата за

...
Двете най-големи партии в новия парламент сядат на масата за
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП сядат на масата за преговори

Двете най-големи партии в новия парламент сядат на масата за договаряния. Излъченият за договарящ Росен Плевнелиев разгласи, че ГЕРБ и „ Продължаваме Промяната " ще се срещнат.

От ГЕРБ потвърдиха, че диалозите ще са във вторник, а от Политическа партия изпратиха позиция, в която оповестиха, че ще се отзоват на поканата. Бойко Борисов добави, че не става въпрос за договаряния за първия и втория мандат, а единственият вид е болшинство към третата директория.

Първата стъпка за ново държавно управление е в ход. Двете най-големи партии сядат на масата за диалози.

„ Следващата седмица ще имаме диалози пред камерите сред ГЕРБ и Политическа партия ", разгласи президентът Росен Плевнелиев.

Срещата ще бъде експертна. Бойко Борисов няма да взе участие.

„ Да търсят пресечните точки и да се концентрираме върху това, което можем да изгласуваме ", прикани водачът на ГЕРБ.

От „ Продължаваме Промяната " потвърдиха, че ще участват. Подчертаха обаче, че това не е среща за поддръжка на първия мандат. Партията изпраща Кирил Петков и Асен Василев.

„ Още през цялото време на Народното събрание сме споделили, че ще работим, с цел да се осъществят политиките, които обещахме на хората ", посочи Искрен Арабаджиев от Политическа партия.

Подобни болшинства към този момент се оформят към законопроектите в Народното събрание, добави Борисов, само че регистрира и единия глас „ срещу " новите изтребители, даден от Асен Василев.

„ Затова ги е боязън да гласоподават, тъй като руснаците гледат и всеки, който е блажил пръсти, бият през тях ", счита водачът на ГЕРБ.

„ Предполагам, че позицията на господин Василев да не гласоподава и да не поддържа пазаруването е, че нямаме гаранция, че най-голямото заплащане, което ще правим, не може да се отсрочи преди идването на първите самолети ", добави Арабаджиев.

Борисов съобщи, че към този момент не вижда опция за реализация на първите два мандата.

„ Нито ние го желаеме, нито те го желаят. Единственото, което остава да вършим дружно, е вероятно в третия мандат да вършим болшинства по тематиките, които да минават ", счита той.

Лидерът на ГЕРБ дефинира процентът за ново държавно управление по този начин: „ На 100%. Ако няма виновни политици, то тогава към този момент би трябвало да отиваме на президентска република. Да се сменя формулата. Като не можем да бъдем на висотата на парламентарната република, отиваме на режим ".

Останалите партии в Народното събрание също имат вяра в възможния триумф.

„ Парламентът има една евроатлантическа навалица, която има прелестно съгласие към значими за България тематики. По-скоро значими за заличаването на България ", счита водачът на „ Възраждане " Костадин Костадинов.

„ Трябва да има кабинет, другояче отиваме на аварийния вид по конституция - да важи бюджета от 2022 година ", добави Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

„ Вторият мандат на „ Продължаваме Промяната " е пътят и методът, по който може да се излъчи релативно устойчиво държавно управление ", е мнението на Ивайло Мирчев от „ Демократична България ".

Движение за права и свободи и „ Български напредък " към този момент резервират безмълвие по тематиката.

Вицепрезидентът Илияна Йотова прикани депутатите да работят към значимите за народа тематики.

„ Все по-объркано става, съгласно мен. Всички политически сили приказват за това по какъв начин е належащо устойчиво държавно управление, тъй като има да извърши значими промени. И по едно и също време с това, сякаш дистанциите сред тях стават все по-големи ", разяснява тя.

Срещата сред ГЕРБ и Политическа партия ще се организира във вторник сутринта в Народното събрание. Тя ще бъде по политики и по тази причина в нея ще вземат участие главно специалисти. От страна на ГЕРБ ще бъдат Десислава Атанасова, Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев. От страна на Политическа партия, с изключение на специалистите, и съпредседателите Асен Василев и Кирил Петков. Идеята е двете най-големи партии да намерят пресечните точки между тях. А водачът на ГЕРБ към този момент съобщи, че възможностите за държавно управление са 100%.

Нова телевизия, новини
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР