Двете най-големи опозиционни партии в Швеция призоваха за сформиране на

...
Двете най-големи опозиционни партии в Швеция призоваха за сформиране на
Коментари Харесай

Опозицията в Швеция поиска комисия за разследане на мерките срещу коронавируса

Двете най-големи опозиционни партии в Швеция приканиха за съставяне на самостоятелна комисия за инспекция на отговора на страната в битката с ковид, осведоми Агенция Франс Прес.

Консервативната Умерена партия и популистката " Шведски демократи " оповестиха, че са поискали комисията да стартира работа преди лятото.
 Дания и Норвегия отварят границите между тях, Швеция е изключена
Дания и Норвегия отварят границите между тях, Швеция е изключена

Швеция вижда в това политическо решение, а не здравно обосновано

Премиерът на скандинавската страна от Социалдемократическата партия Стефан Льовен неведнъж поддържа основаване на комисия, само че акцентира, че това би трябвало да се случи след привършване на пандемията.

Като цяло в Швеция има политическо единение във връзка с по-мекия метод на страната в битката с новия ковид, само че множеството партии са съгласни, че е належащо да се проучат дейностите на кабинета.
 Посланикът на Италия се нахвърли на основния епидемиолог на Швеция
Посланикът на Италия се нахвърли на основния епидемиолог на Швеция

Италианският дипломат Марио Коспито отхвърли догатката, че страната му е по-лошо позиционирана

Швеция, която през днешния ден заяви за общо 4350 умряли и 36 476 инфектирани с ковид, среща усложнения при предпазването на възрастните хора от вируса. Повече от ¾ от смъртните случаи са в домове за медико-социална грижа.

Новата комисия също най-вероятно ще изследва и икономическия отговор на страната по време на рецесията, както и мудното тестване за ковид.

Правителството усили потенциала до 100 000 теста на седмица, само че единствено до преди няколко седмици страната извършваше към 30 000 теста на седмица поради бюрократични пречки.

" Има доста партии, които са съгласни с нас, че би трябвало да бъде назначена комисия допустимо най-скоро и да не се чака за след края на рецесията ", сподели водачът на Умерената партия Улф Кристерсон.

Той добави, че ще повдигне въпроса в Народното събрание през идната седмица, в случай че Льовен не предприеме дейности.

Предложението на Кристерсон се радва на необятна поддръжка в Народното събрание.

Междувременно след месеци на отдалечено образование междинните учебни заведения и университетите отварят от 15 юни, оповестиха управляващите. Скандинавската страна не затвори началните учебни заведения по време на пандемията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР