Двете най-големи опозиционни партии в Швеция призоваха за създаване на

...
Двете най-големи опозиционни партии в Швеция призоваха за създаване на
Коментари Харесай

Шведската опозиция поиска комисия да разследва мерките срещу коронавируса

Двете най-големи опозиционни партии в Швеция приканиха за основаване на самостоятелна комисия, която да проверява метода, по който страната е реагирала на разпространяването на новия ковид, съобщи Франс прес. 

Консервативната Умерена партия и популистката " Шведски демократи " оповестиха, че са поискали комисията да стартира работа преди лятото. Премиерът на скандинавската страна от Социалдемократическата партия Стефан Льовен неведнъж поддържа основаване на комисия, само че акцентира, че това би трябвало да се случи след привършване на пандемията.

Като цяло в Швеция има политическо единение във връзка с по-мекия метод на страната в битката с новия ковид, само че множеството партии са съгласни, че е належащо да се проучат дейностите на кабинета.

В Швеция има 36 476 инфектирани и висока смъртност - 4350 умряли, като ¾ от смъртните случаи са в домове за медико-социална грижа. 

" Има доста партии, които са съгласни с нас, че би трябвало да бъде назначена комисия допустимо най-скоро и да не се чака за след края на рецесията ", сподели водачът на Умерената партия Улф Кристерсон.

Той добави, че ще повдигне въпроса в Народното събрание през следващата седмица,ако Льовен не предприеме действия.

Предложението на Кристерсон се радва на необятна поддръжка в Народното събрание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР