Двете най-големи германски банки - Дойче банк (Deutsche Bank) и

...
Двете най-големи германски банки - Дойче банк (Deutsche Bank) и
Коментари Харесай

Защо "Айнтрахт" се озова в центъра на "банкова война"

Двете най-големи немски банки - Дойче банк (Deutsche Bank) и Комерцбанк (Commerzbank), ще влязат в спор на футболния терен, предава " Ройтерс ". Причината е желанието на Дойче банк да стане спонсор на футболния клуб " Айнтрахт " (Франкфурт) и да усили наличието си в спорта.

Слуховете, които започнаха да се популяризират към Коледа, към този момент са действителност, като от банката потвърдиха, че договарят.

" Не става върпос единствено за спонсорство, а за повсеместен районен план. Разговорите не престават и сега ", разгласи представител на банката.

Според " Ройтерс " те са на път да приключат скоро, а двама високопоставени източници са разкрили, че договорката е сигурна.

Подобно партньорство обаче ще остави на втори проект Комерцбанк. Компанията е сътрудник на " Айнтрахт ", като стадионът на клуба носи точно нейното име - " Комерцбанк сцена ". Банката подписа контракт още през 2005 година за период от 10 години против 30 млн. евро, след което партньроството беше удължено.

Настоящият сътрудник на футболния клуб също няма планове да се отдръпва, като по-рано през годината изрази вяра да остане във футбола. Понастоящем обаче от Комерцбанк не разясняват.

Спорът сред двете банки наподобява на борбата им от 2017 година, когато се водеха договаряния за сътрудник на Германския футболен съюз (DFB). Тогава Дойче банк беше считан за любимец, само че в последна сметка Комерцбанк стана сътрудник на футболния съюз.

През предходната година двете банки водеха договаряния за обединение, които пропаднаха.

" Айнтрахт " заема 12-ото място в Бундеслигата. През предишния сезон клубът от Франкфурт приключи на седмото място в шампионата, а през 2018 година победи с Купата на Германия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (234)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР