Двете най-големи браншови организации на търговски вериги и молове в

...
Двете най-големи браншови организации на търговски вериги и молове в
Коментари Харесай

Търговските вериги поискаха допълнително време за организирането на проверките за зелени сертификати

Двете най-големи браншови организации на търговски вериги и молове в страната излязоха с позиции, в които желаеха в допълнение време за образуване на дейностите по реализиране на инспекции на входовете на техните магазини при прекосяването от на следващия ден към режим на достъп единствено със зелен документ.

От Сдружението за съвременна търговия, в което членуват Билла, Лидл България, Кауфланд, " Фантастико ", dm България, Т Маркет, Мосю Бриколаж, ИКЕА, Промаркет, Хиполенд и Дайхман упорстват за срешна среща със здравния министър Стойчо Кацаров и основния хигиеничен контрольор доцент Ангел Кунчев. Организацията излезе и с позиция, в която показва, че в настоящия си вид заповедта, която на процедура влиза в действие след 00.00 ч. тази нощ, " крие заплаха от задълбочаване на здравната рецесия, слага пред справедлива неспособност търговците да провеждат тестването и имунизирането на чиновниците в рамките единствено на един ден и с това слага пред риск тяхната работа. "

От Сдружението предизвестяват, че пунктовете за имунизация и тестване няма да могат да поемат упования напор от хора, също така пренасочването на човекопотока към дребни по мярка търговски обекти ще докара до в допълнение нежелано скупчване на хора и по този метод увеличение броя на инфектираните. Спирането на работа на доста търговски обекти и излизането в неплатен отпуск на близо 200 000 души е измежду другите съществени проблеми, които в средносрочен проект имат капацитет да доведат след себе си още по-сериозни последици, показват от организацията. За Сдружението е недопустимо ограничения, засягащи търговията на дребно, която е вторият максимален шеф в страната, да не се съгласуват с представители на бранша. От организацията показват терзанията си и по тази причина, че заповедта на здравния министър не следва главните насоки на отчета на основния здравен контрольор за търговията на дребно.

По тези аргументи от Сдружението упорстват да се фиксира рационален период за осъществяване на разпорежданията в заповедта - да вземем за пример до 21 ноември 2021 година В рамките на този интервал, дружно със прецизното съблюдаване на препоръчаните ограничавания в отчета на Главния здравен контрольор от 8 кв. м. на един човек, от организацията оферират и опция за отваряне на имунизационни пунктове на паркингите на огромните търговски вериги при обезпечаване на нужното подпомагане от страна на здравните управляващи. Предлага се също и документът за антитела да важи като " зелен документ ", с конкретизиране на съответния брой и за подобаващ интервал.

От Българската асоциация на ритейл центровете излизат със същите претенции за пролонгация, като акцентират, че комерсиалните центрове ще спазят наложените ограничения, само че също са обезпокоени от " извънредно късите периоди за реакция, организация и осъществяване. "   В тази връзка за нас ще има и спомагателни разноски в доста огромни размери, които за следващ път ще бъдат напълно за сметка на комерсиалните центрове.

" Наложените ограничения изискват спомагателни съществени вложения в организация и личен състав, като това се случва в миг, в който браншът ни е изправен пред невиждана рецесия, обвързвана с нарастването на цената на тока. ", показват от асоциацията на ритейл центровете и допълват, че въвеждането на организацията за инспекция на зелени документи на техните клиенти значи и спомагателни разноски в доста огромни размери, които още веднъж ще бъдат за сметка на комерсиалните центрове. " Това е следващият удар по единствения бранш, който е бил затворен над 5 месеца без да получи каквато и да е ефикасна финансова поддръжка, защото стратегиите за подкрепяне са ориентирани към дребни и междинни предприятия, към които множеството търговски центрове не спадат. Към днешна дата продължаваме да чакаме помощ от страната. ", показват от асоциацията на ритейл центровете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР