Двете най-големи банки в Германия - Deutsche Bank и Commerzbank

...
Двете най-големи банки в Германия - Deutsche Bank и Commerzbank
Коментари Харесай

Сделка с €1,8 трилиона активи: Deutsche Bank и Commerzbank потвърдиха, че готвят сливане

Двете най-големи банки в Германия - Deutsche Bank и Commerzbank потвърдиха в събота, че водят договаряния за обединение, оповестява Reuters. Новината провокира терзания, че възможна договорка би довела до съществени съкращения на чиновниците в двете финансови институции.

Банките излязоха с малко мнение след серия срещи на представителите на двата борда, настояват осведомени, съгласно които договарянията вървят с бързи темпове.

" На фона на зародилите благоприятни условия управителният съвет на Deutsche Bank реши да прегледа стратегическите варианти ", показват от финансовата институция.

Междувременно основният изпълнителен шеф на банката Кристиан Севинг е коментирал пред чиновниците си, че Deutsche " ще остане световна банка със мощен бизнес са финансовия пазар и световна мрежа ".
 Commerzbank си търси покупател. Кой може да е той?
Втората най-голяма банка в Германия си търси покупател. Кой може да е той?

4 сюжета за възможната продажба на финансовата институция

Сделката сред двете немски банки ще бъде най-голямата в Европа след тази на HSBC и BNP Baribas с активи в размер на близо 1,8 трилиона евро или 2,04 трилиона $ и пазарна капитализация от към 25 милиарда евро.

Двете банки имат общо 140 000 чиновници, като съгласно доста анализатори бъдещо съглашение ще докара до освобождението на " хиляди " от тях.

В Германия обаче са налице редица критици на договорката, които считат, че Deutsche Bank не е положителният избор за покупател на Commerzbank. Всъщност за първи път за вероятно обединение се заприказва през 2016 година.

Тогава обаче държавното управление в страната съобщи подозрения по отношение на положението на Deustsche, която мина през сложен интервал във финансово отношение след рецесията от 2008 година.

Правителството държи над 15% дял в Commerzbank, откакто банката беше избавена от банкрут. За Берлин е значимо финансовата институция да продължи да работи съответно със средноголемите предприятия в страната, които са гръбнакът на немската стопанска система, разчитаща на износа на коли и машини.
 Deutsche Bank обмисля обединение с конкурентната Commerzbank
Най-голямата немска банка обмисля обединение с огромен съперник

Има ли шансове договорката?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР