Двете момчета, които вчера паднаха от вълнолома във Варна са

...
Двете момчета, които вчера паднаха от вълнолома във Варна са
Коментари Харесай

Районният прокурор на Варна разкри подробности за децата, паднали в морето в района на вълнолома

Двете момчета, които през вчерашния ден паднаха от вълнолома във Варна са били на Морска гара за празничния концерт от 21.00 часа. Това сподели изпълняващият длъжността областен прокурор на Варна Красимир Конов пред Фокус.

По думите му момчето, което беше открито тази заран към 9:00 часа в региона на тетраподите, е на 13 години и се споделя Мариан.

В момента продължава издирването на второто момче – 14-годишният Диян, който е възпитаник в учебно заведение „ Стоян Михайловски “ във Варна.

Според прокурор Конов, дружно с групичка от още няколко деца, с които се познавали от два-три месеца, момчетата са се събрали на Морска гара за концерта във връзка празника на град, който трябваше да стартира в 21:00 часа нощес. До началото му, децата решили да се разходят, само че до случая се е стигнало заради злополучно стичане на събитията и подценяване на вълнението, изясни прокурор Конов.

Минавали са през хлъзгав сектор от вълнолома. Вълните са били огромни, заливали са го. Една от тях е завлякла в морето две от децата. Първоначално е стартирана работа по догадка за склоняване към самоубийство, само че след разпита на очевидците, тази догадка е разколебана. Близо осем очевидци са разпитани досега, като измежду тях са децата от същата група, родители и инцидентни минувачи.

„ Свидетели съм сигурен, че има доста повече, само че не са открити. Но и тези, които сме разпитали, пресъздават към този момент една ясна картина на станалото “, добави още прокурор Конов и добави, че показанията им не си опонират.

Между 3 и 4 бала е било вълнението сега на случая.

Днес на място са двамата спасители от Регионалната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията, които нощес са търсили децата, двамата водолази са във водата с сътрудниците си от Военноморските сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР