Двете мини на канадската компания Dundee Precious Metals у нас

...
Двете мини на канадската компания Dundee Precious Metals у нас
Коментари Харесай

Рекордни добиви на българско злато

Двете мини на канадската компания Dundee Precious Metals у нас – „ Ада тепе “ и „ Челопеч “ регистрираха обилни добиви на злато през второто тримесечие на настоящата година, без значение, че стопанската система работи в едни от най-тежките си условия вследствие на пандемията от ковид. Първата мина регистрира растеж от 503% през второто тримесечие на настоящата годна по отношение на същия интервал на предходната, а мината в Челопеч – 4%. Значителният растеж на първата се дължи на обстоятелството, че в интервала април-май мината към момента не работеше с цялостен потенциал. Тя беше публично открита в края на август 2019 година

Близо 800 000 тона руда са били изкопани през второто тримесечие на двете мини. Извлечени са 81.4 хиляди унции концентрат, или 55% растеж на годишна база. За първата половина от годината нарастването на добитото злато е 62%.

Рудниците „ Челопеч “ и „ Ада тепе “ в България не престават да работят с цялостен потенциал и не са прекъсвали активността си, декларират от DPM. „ Към днешна дата DPM не е претърпял основни разстройства в активността си вследствие на пандемията “, оповестяват от канадската компания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР