Двете лехи откъм централния вход на Народното събрание се поливат

...
Двете лехи откъм централния вход на Народното събрание се поливат
Коментари Харесай

Парламентът опроверга прокуратурата за хакерската атака: Лехите пред НС се поливат на ръка

Двете лехи откъм централния вход на Народното събрание се поливат на ръка с водоноска и от Народното събрание не имат сървър, с който да ръководят напоителните системи.
 Прокуратурата: ТАД Груп желала да хакне пръскачките на Народното събрание и да полива гостите
Това оповестяват от Народното събрание пред bTV, откакто по-рано през днешния ден от спецпрокуратурата оповестиха, че упрекнатата за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите " ТАД Груп " желала да хакне пръскачките на Народното събрание, с цел да пръска значими посетители и по този начин да дестабилизира ръководството на страната.

Информацията беше изнесена публично от наблюдаващият прокурор по делото Евгения Станкова, завеждащ отдел „ Антитероризъм “ в Специализираната прокуратура. 

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за най-тежка мярка задържане под стража за притежателя на " ТАД Груп " Иван Тодоров, който е упрекнат в подстрекаване.

Тодоров беше задържан през вчерашния ден на Летище София по отношение на теча на данни от Национална агенция за приходите, за който бяха арестувани служителят на компанията Кристиян Бойков и комерсиалният ѝ шеф Георги Янков.

Според спецпрокуратурата данните на 5,1 млн. българи са копирани и предоставени на разнообразни уеб сайтове, като първо те са предоставени на уеб страницата Биволъ - две седмици преди да стане ясно, че има теч на данни. 

По думите на Станкова прокуратурата има свидетелски показания на чиновници, съгласно които целеустремено са били избирани компании, чиито данни са били копирани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР