Двете лъвчета Терез и Масуд вече имат всички документи, за

...
Двете лъвчета Терез и Масуд вече имат всички документи, за
Коментари Харесай

Лъвчетата Масуд и Терез заминават за Холандия в неделя

Двете лъвчета Терез и Масуд към този момент имат всички документи, с цел да могат да отпътуват за избавителния център “Фелида ” в Холандия.

Днес сутринта от Българската организация по сигурност на храните издадоха транспортните документи. Терез и Масуд ще отпътуват от Столичния зоопарк в неделя, 4 февруари, в 10 ч., оповестяват от Фондация „ Четири лапи ".

В избавителния център за огромни котки “Фелида ” в Холандия за посрещането на Терез и Масуд е подготвен техният краткотраен дом, съгласуван с самостоятелните им потребности - вътрешно заграждение с отопление към 20 кв.м. с лежанки, платформи, пясъчник и в допълнение средово обоготяване. Те също по този начин ще имат достъп до външно заграждение към 30 кв. м.

“Фелида ” е профилиран избавителен център за развъждане на огромни котки със здравословни или поведенчески проблеми. В момента там са настанени 6 тигъра. Броят на животните е дребен, с цел да може да им се оказва оптимално добра помощ.

Съдбата на двете дребни лъвчета развълнува хиляди. Часове след раждането си при започване на септември предходната година те бяха отхвърлени от майка си и изпотъпкани. Бяха избавени с помощта на бързата интервенция на локални доброволци и ветеринарни лекари.

Във вторник изпълнителният шеф на Българската организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев заяви, че има клинично умозаключение от ветеринарни лекари, че в България няма опция за нужния всекидневен надзор на здравословното им положение, включително лабораторен и рентгенов.

Необходима е профилирана грижа по време на лекуването. Затова считаме, че е най-добре лъвчетата да бъдат превозени в избавителния център в Холандия, където ще бъдат в условия на по-добра експертиза във връзка с грижи и лекуване, сподели още доктор Илиев.

Във вторник в София се организира и огромен митинг, на който стотици жители показаха мнението си, че лъвчетата Терез и Масуд би трябвало да бъдат настанени в избавителния център в Холандия.

На демонстрацията пред Министерски съвет се яви и министър Нено Димов, който бе посрещнат с възгласи " Оставка " и " Мафия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР