Двете лъвчета, които бяха стъпкани от родителите си в зоопарка

...
Двете лъвчета, които бяха стъпкани от родителите си в зоопарка
Коментари Харесай

Лъвчетата от зоопарка в Разград оцеляха, но няма къде да отидат

Двете лъвчета, които бяха стъпкани от родителите си в зоопарка в Разград, оцеляха. Терез и Масуд са единствено на 2 месеца и им се постанова да се борят за всяка глътка въздух.

Заради панаир, който се организира на метри от клетката им, родителите на лъвчетата изпадат в суматоха и стъпкват дребните. От три новородени остават живи единствено две.

Природозащитници от фондация „ Диви животни” ги взимат незабавно в София. „ Едното лъвче се храни единствено със сонда. То беше на доста интензивна терапия, тъй като първоначално чакахме всеки миг да почине, беше зле. Вече може да видите, че е съвсем като другото - като придвижвания и рефлекси”, споделя Любомила Кривошиева пред БТВ.

За лъвчетата се грижи дребен екип от експерти, тъй като в случай че животните се привържат към доста хора, ще изгубят дивите си инстинкти. Лъвчетата порастват с бързи темпове и неотложно би трябвало да им бъде открит нов дом, тъй като зоопаркът в Разград няма лиценз от 2014 година Има и възбрана за размножаване на лъвовете там.

Оказва се, че всички зоопаркове в страната са претъпкани.



Според Министерството на околната среда и водите лъвчетата не могат да бъдат върнати в Разград, защото там няма подобаващи условия. От министерството обаче не дават инструкции къде да бъдат преместени те. Община Разград, която е притежател на зоопарка и на животните, би трябвало да откри уместно място за лъвчетата.

От фондация „ Четири лапи” се ангажираха да оказват помощ. „ Ще се опитаме да намерим място за тях в някои от парковете за огромни котки на фондацията или на други избавителни центрове. Това, което би трябвало да се направи съгласно нас, е напълно да се затвори този зоопарк – тъй като не дава отговор на условията на нормативната уредба”, споделя доктор Марина Иванова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР