Двете кръстовища, които трябва да станат кръгови, са при разклона

...
Двете кръстовища, които трябва да станат кръгови, са при разклона
Коментари Харесай

Махат светофарите на влизане в ж.к.Меден рудник, правят кръгови

Двете кръстовища, които би трябвало да станат кръгови, са при разклона за " Горно Езерово " и при първото влизане към комплекса с ляв завой към бензиностанциите

Двата светофара при входа на " Меден рудник " ще бъдат превърнати в кръгови кръстовища. Там ще има и нова обслужваща улица. Това планува направения от локалната администрация обстоен организационен проект.

 „ Кръговото кръстовище е напълно кръстовище. Това е кръстовището с минимум конфликтни точки. Това е написано и в нормативната уредба и водещите проектанти го споделят, ВИАС, проектантите и преподавателите също го настояват. Това е практиката по света за по-натоварените булеварди, с цел да няма основаване на по-голям трафик и тапи, се минава към кръгово кръстовище, което се саморегулира “, разяснява гл. проектант на Община Бургас Тихомир Райчев, представен от БНР Бургас.

С реализирането на този план се чака да се усъвършенства пропускателната дарба на в този момент съществуващия вход/изход на „ Меден рудник “. Двете кръстовища, които би трябвало да станат кръгови, са при разклона за " Горно Езерово " и при първото влизане към комплекса с ляв завой към бензиностанциите.

„ Първо би трябвало да се премине през изменение на Подробните устройствени проекти, след което към този момент се преглеждат капиталовите планове, след координиране със съответните експлоатационни сдружения и заинтригувани страни “, добави арх. Тихомир Райчев.

Относно построяването на различното трасе в региона, той уточни, че сега се работи. „ И ВиК работят, ние не можем да изградим каквито и да е трасета, без да мине и техническата инфраструктура “, разясни арх. Райчев.

Предвижда се обслужващата улица да е двупосочна, с тротоари и осветяване. Тя ще стартира от кръстовището и ще минава паралелно на бул. " Захарий Стоянов ", с цел да излезе на кръстовището при разклона за " Горно Езерово ". В вероятност новата улица ще обслужва също по този начин парцелите в новата промишлената зона Юг-Запад. Това е Втора фаза на Индустриалния и логистичен парк, чийто потенциалът е 600 декара.

Проектът за двете нови кръгови кръстовища не замества, а добавя този за нов обходен път на „ Меден рудник “, показват от Община Бургас и допълват, че за дейно преустановяване на непрекъснатите тапи при в този момент съществуващия вход/изход на комплекса, би трябвало да се осъществят и двата.

Общината създава и плана за новия обходен път. В момента той чака екологична оценка, защото се постанова да мине през водна повърхност.

Докладната бележка ще бъде гласувана на следващия ден. Ако бъде утвърдена от локалния парламент, ще се даде начало на капиталовото планиране, предшестващо същинското строителство. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР