Двете Кореи започнаха работа по премахване на мините от демилитаризираната

...
Двете Кореи започнаха работа по премахване на мините от демилитаризираната
Коментари Харесай

Двете Кореи започнах да разминират демилитаризираната зона

Двете Кореи започнаха работа по унищожаване на мините от демилитаризираната зона в сходство с последното съглашение за понижаване на напрежението и попречване на инцидентни конфликти.

Информацията оповестиха от военното министерство на Южна Корея, представено от локалната организация " Йонхап ".

На последната среща на президента на Южна Корея Мун Дже-ин и севернокорейския водач Ким Чен-ун в Пхенян през предишния месец военните министри на двете страни подписаха съглашение, което е продължение на декларацията от април. Двете страни дават обещание да прекратят " всички враждебни актове " и на практика да отстранен заплахата от война.

Военните на двете страни започнаха да разминират част от демилитаризираната зона. Те също възнамеряват от идната година да стартират да събират останките на починали бойци по време на Корейската война.

В известието на ведомството се отбелязва, че са почнали работа по унищожаване на мините и че двете страни ще положат общи старания за осъществяване на договореностите.

Разминирането на Общата зона за сигурност в демилитаризираната зона ще продължи 20 дни. Двете Кореи и Командването на Организация на обединените нации се чака да стартират тристранни съвещания по разнообразни въпроси, в това число по какъв начин да работят бойците след разоръжаването. В дневния ред може да бъде включена и концепцията двете Кореи да разположат по 35 бойци в Общата зона за сигурност за взаимни интервенции.

В региона на Cheorwon разминирането ще продължи до 30 ноември. Там се организира една от най-интензивните борби през Студената война.

Общата зона за сигурност е с дължина 250 километра. Това е единственото място в демилитаризираната зона, където бойците на двете страни са лице в лице. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР