Двете компании ще разработят програма за подбор и подготовка на

...
Двете компании ще разработят програма за подбор и подготовка на
Коментари Харесай

"Върджин галактик" и НАСА ще подготвят космически туристи

Двете компании ще разработят стратегия за асортимент и подготовка на туристи

Американската компания " Върджин галактик " подписа контракт с НАСА за стимулиране на развиването на орбиталния галактически туризъм, съобщи ТАСС, като се базира на прессъобщение на компанията.

" Върджин галактик " и експерти от Центъра за галактически полети " Линдън Джонсън " в Хюстън, Тексас, ще разработят стратегия за асортимент и подготовка на туристи за полети до Международната галактическа станция.

" НАСА има интерес от по-широко потребление на Международната галактическа станция за научно-технологични и търговски цели и в границите на интернационално съдействие ", се показва в известието на компанията. Генералният й шеф Джордж Уайтсайдс акцентира, че компанията би желала хиляди хора да могат да видят Земята от космоса.

" Върджин галактик " е учредена от английския бизнесмен Ричард Брансън. В прессъобщението за съглашението с НАСА се показва, че компанията има богат опит в развиването на галактическия туризъм и се занимава с организация на постоянни туристически полети в космоса.

В началото на май " Върджин галактик " организира сполучливо първия летателен тест в небето над щата Ню Мексико на своя галактически транспортен съд " Юнити " от серията " Спейсшип 2 ". " Юнити " започва на височина 15, 2 километра и се отдели от самолета-носител " Ив ". Апаратът реализира планиращ полет и се приземи на галактическото летище в Ню Мексико, като разви скорост от 0,7 Мах.

От компанията твърдят, че " Юнити " може да прекара в полет повече от два часа и да носи на борда до шестима туристи, които ще могат да видят Земята от 100 км височина и за няколко минути да изпитат положение на безтегловност.

През ноември предходната година " Върджин Галактик " разгласи проектите си да стартира постоянни туристически суборбитални полети в средата на тази година и да стане рентабилно дружество през 2021 година По данни на портала " Спейс ", цената на билет за полет с " Юнити " е към 250 000 $ и по данни на компанията към този момент 600 души са създали вноска за присъединяване в суборбитален полет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР