Двете компании ще работят заедно и в сферата на изкуствения

...
Двете компании ще работят заедно и в сферата на изкуствения
Коментари Харесай

Xiaomi се включва към облака на Microsoft

Двете компании ще работят дружно и в областта на изкуствения разсъдък

Xiaomi ще употребява платформата Azure за развиване на световния си бизнес

Microsoft и Xiaomi оповестиха партньорство, в границите на което китайският производител на смарт телефони и потребителска електроника ще употребява облачната платформа Azure за свои услуги.

Сключеният меморандум уголемява досегашното партньорство сред двете компании, включително в областта на изкуствения разсъдък от ново потомство. Споразумението допуска съвместен достъп до технологии.

„ Xiaomi е една от най-иновативните компании в Китай и става все по-популярна на разнообразни пазари по света. Уникалните благоприятни условия и опитът на Microsoft в областта на изкуствения разсъдък и артикули като Azure ще разрешат на Xiaomi да създаде нови технологии за всеки в този свят ”, споделя вицепрезидентът на групата по изкуствен интелект в Microsoft – Хари Шум.

Съгласно изискванията на контракта, Xiaomi ще употребява платформата Azure като източник на запаси за калкулации, предпазване на данни и увеличение на пропускателната дарба на мрежите си.
още по тематиката
В допълнение, китайската компания има намерение да употребява развиваните от Microsoft облачни услуги от по-високо равнище. Не се прецизира обаче за какви тъкмо артикули и услуги става въпрос. Известно е единствено, че Xiaomi възнамерява да употребява облачната инфраструктура на Microsoft за агресия на интернационалния пазар.

Microsoft и Xiaomi ще създават взаимно и умни колонки с вграден виртуален асистент Cortana. Предмет на разглеждане от двете компании са още голям брой планове с изкуствен интелект на Microsoft.

Освен това Xiaomi ще употребява каналите за продажби на Microsoft за разпространяване на своите ноутбуци и други устройства на нови за китайската компания пазари.

Microsoft счита, че сходно съдействие с Xiaomi ще обезпечи по-голяма синергия сред оборудването и софтуера в полза на потребителите. Меморандумът не обвързва юридически двете компании, а все още липсва информация за финансовите измерения на партньорството.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР