Двете компании обявиха и партньорство в изкуствения интелектСкоро умните мебели

...
Двете компании обявиха и партньорство в изкуствения интелектСкоро умните мебели
Коментари Харесай

IKEA свързва умните си мебели към Xiaomi IoT

Двете компании оповестиха и партньорство в изкуствения разсъдък

Скоро умните мебели на IKEA ще станат управляеми благодарение на IoT приложенията на Xiaomi

Китайският производител на потребителска електроника Xiaomi разгласи в Пекин стратегическо съглашение с шведската компания за мебели IKEA. Двете компании ще си партнират в областта на изкуствения разсъдък и интернет на нещата, заяви Gizchina.com.

В рамките на партньорството цялата гама умни осветителни тела на IKEA ще бъде обвързвана към платформата Xiaomi IoT. За шведския колос това е първи опит за съдействие с китайска софтуерна компания.
още по тематиката
Двете страни се надяват, че световното им партньорство ще способства за разпространение на умните домове по целия свят. Очаква се още през декември т.г. смарт мебелите на IKEA да станат управляеми благодарение на приложенията Mijia APP или Xiao AI.

Обединяването на изкуствения разсъдък и интернет на нещата (AI+IoT) се явява съществена тактика на Xaiomi Group. Решения AI+IoT ще се внедряват навсякъде в идващите три до пет години, разкривайки забавни благоприятни условия за взаимоотношения.

Xiaomi развива IoT още от 2014 година, като сега екосистемата на компанията включва близо 2000 модела устройства, а броят на връзките надвишава 132 милиона. Около 100 милиона устройства се задействат от Xiao AI, а общият брой активации е над 8 милиарда, осъществявани от 34 милиона консуматори ежемесечно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР