Двете китайски близначки, родени миналата година въз основа на генномодифицирани

...
Двете китайски близначки, родени миналата година въз основа на генномодифицирани
Коментари Харесай

Нова тревожна вест за двете генномодифицирани китайски деца

Двете китайски близначки, родени предходната година въз основа на генномодифицирани ембриони посредством потребление на технологията CRISPR , евентуално са с непредвидени разновидности в геномите си, съобщи Франс прес. Това съобщи публицист, който се сдобил с непубликувана версия на обвързваното с опитите проучване.

Вестта за опитите шокира целия свят през ноември 2018 година ученът Хъ Цзянкуей разкри в Хонконг, че модифицирал ембриони в границите на инвитро оплождане за двойка, с цел да се опита да сътвори геномна разновидност, която би осигурила имунитет против вируса на СПИН. Става въпрос за процедура, за която няма здравно опрощение, защото съществуват технологии, които попречват заразяването от серопозитивен татко.



След раждането им двете близначки бяха кръстени с псевдонимите Лулу и Нана, само че останаха анонимни, както и родителите им.

Журналист на " MIT Technology Review " се сдобил с ръкопис на проучването, което Хъ Цзянкуей се опитал да разгласява в влиятелни научни списания и което в детайли разказва неговия способ и получените резултати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР