Двете кандидатури - на Андрей Гюров и Любомир Каримански, за

...
Двете кандидатури - на Андрей Гюров и Любомир Каримански, за
Коментари Харесай

Хампарцумян: Не съм впечатлен от кандидатите за гуверньор на БНБ

Двете кандидатури - на Андрей Гюров и Любомир Каримански, за шеф на Българската национална банка, занапред би трябвало да се потвърждават.

" Парламентът си ги е излъчил, той ще си ги избере. Ние стоим в профил и се надяваме, че няма да сбъркат доста. " Това разяснява в студиото на Нова ТВ банкерът Левон Хампарцумян.

" Тези хора са приключили обучение, имат една естествена кариера. Опитвали са едно или друго ", добави Хампарцумян, само че посочи, че не е впечатлен от нищо в биографиите им, нито е отчаян.

Гюров и Каримански са получили политическото доверие на сътрудниците си в Народното събрание да се състезават за шеф на Българска народна банка, само че " шортлистът не е впечатляващ. " Като образец Хампарцумян дава това, че в " ЕЦБ, като го видят - няма да ахнат ". Той сложи под подозрение въобще познатостта им в банковите среди.

Според него в България, а и в Централната банка, например актуалният шеф, има лица, които са потвърдени и познати като експерти.

По думите на Хампарцумян и на двамата претенденти не им доближава зрялост и опит.

" В последна сметка, човек две или три години, откакто приключи, се хвали какво е приключил. След това професионалната му кариера стартира да приказва за това какъв е той като бизнесмен, управител и чиновник ", аргументира са банкерът.

Хампарцумян акцентира, че България я чакат значими провокации.

" Влизането в еврозоната, оправянето с следствията от рецесиите, които ни затрупват. Евентуално консолидационни процеси в банковия бранш, стабилността му ", изясни той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР