Двете и половина хиляди жители на малката и напълно неизвестна

...
Двете и половина хиляди жители на малката и напълно неизвестна
Коментари Харесай

С какво е интересна гара Стриживойна

Двете и половина хиляди поданици на дребната и изцяло незнайна за света хърватска гара Стриживойна са намерили метод да я създадат и известна, и забавна.

Как? Те просто са прочели деликатно романа на Агата Кристи " Убийство в Ориент експрес " и са намерили недвусмислени съгласно тях доказателства, че влакът, в който е осъществено закононарушението, е спрял, покрит от снежните преспи, точно на тяхната гара. Когато именитият детектив Еркюл Поаро пита личния състав къде е спрял влакът, му дават отговор " Между Винковци и Славонски брод ", а описанието на покрайнината навежда локалните поданици на мисълта, че мястото е Стриживойна. разяснява кметът на обитаемото място пред RTL.

Оттук до известността остава единствено една дребна крачка - написаният преди 85 година престъпен разказ се чете и до през днешния ден, неотдавна по кината излезе следващата му екранизация, а самият " Ориент експрес " сполучливо продължава първокласните си пътувания, радвайки се на многочислени искащи да се потопят в атмосферата на следствието, водено от Еркюл Поаро.

 С какво е забавна гара Стриживойна
© Croatian Railways

Стига единствено жителите на Стриживойна да съумеят да накарат феновете на Агата Кристи да дойдат и да измислят с какво да ги занимават. Вече е създаден план, посредством който да се оформи вагон - музей с подобаващия инвентар, пресъздаващ интериора на " Ориент експреса ", магазин, украсен в същия жанр, алея за разходки и кафене, което да предлага лека британска закуска, оповестява Croatia Week.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР