Двете групи не са направили и крачка към сближаване от

...
Двете групи не са направили и крачка към сближаване от
Коментари Харесай

Валерия Велева: Преговорите са на кота нула, два дни сякаш са се въртели в един омагьосан кръг

„ Двете групи не са създали и крачка към доближаване от това, което те демонстрираха, преди да влязат в договарянията. Тези два дни като че ли те са се въртели в един обаян кръг от личните си предпоставки за бъдещо ръководство и не са намерили тези дребни допирни точки, с които да се върви напред ",

Това сподели пред БНР Валерия Велева, шеф на уеб страницата „ Епицентър “, като се базира на информация, която има като публицист и от наблюденията си от консултациите при президента Румен Радев.

Според нея, до този миг никой не е направил отстъпки и договарянията са на кота нула.

Недоверието сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължава да е доста огромно, а то е главният препъникамък:

„ Струва ми се, че няма съгласие за това дали да има ръководство за 9 месеца, както желаят от ПП-ДБ, или за цялостен мандат, както желаят от ГЕРБ.... Изявленията на премиера в оставка Николай Денков и на вицепремиера в оставка Мария Габриел звучат доста бланкетно “, смята тя.

По думите на Велева казусът сега е, че всяка една от страните калкулира носенето на отговорността за нови избори или за нова сглобка.

„ Ще се стигне до сформиране на държавно управление, само че въпросът е кой по какъв начин ще изясни на партиите си за отстъпленията, които са направени. Румен Радев ще постъпи градивно, тъй като всички желаят да се стигне до ръководство на страната, никой няма полза от нови избори “, счита тя.

Валерия Велево изрече мнение, че партия на президента няма да се появи на идните европейски избори, даже и да са 2 в 1 с предварителни парламентарни.

Според нея такава партия няма да бъде сполучлива, в случай че президентът не застане отпред, а нейната прогноза е, че Радев ще изкара мандата си.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР