Двете големи изгряващи звезди на европейския футбол - Килиан Мбапе

...
Двете големи изгряващи звезди на европейския футбол - Килиан Мбапе
Коментари Харесай

Трансферите на Мбапе и Донарума в "Реал" Мадрид са на ниво обещания

Двете огромни изгряващи звезди на европейския футбол - Килиан Мбапе и Джанлуиджи Донарума, са дали обещание да преминат в " Реал " Мадрид. Това твърди испанското издание " Марка ".

Официални документи по договорката няма, само че двамата футболисти са постигнали сделка с шефовете на клуба. Привличането им от тук нататък зависи от решенията на треньора Зинедин Зидан и диалозите му с избрания отново президент на " Реал " - Флорентино Перес.

Ако покупко-продажбите станат факт и на хартия, то за двамата 18-годишни футболисти ще бъдат платени към 145 млн. евро.

Френският нападател на " Монако " неведнъж декларира своето предпочитание да премине на " Сантяго Бернабеу " и да работи със Зидан. Той вкара 26 гола в 44 мача през предишния сезон. За него " белите " са заделили 110 млн. евро, което е с 20 млн. по-ниско от мечтаната от френския отбор трансферна сума.

Той обаче надали ще има несъмнено място в титулярния състав на последните спечелили в Шампионската лига. Мбапе има настоящ контракт с " Монако " за още 2 години.

Инвестирането във вратар като Донарума въпреки това наподобява разумно. Стражът на " Милан " е единствено на 18 години и има пред себе си още към 15 под рамката на вратата, в случай че успее да се запази от травми.

Той обаче има и още година в " Милан " съгласно договора си. Трансферната му сума ще бъде в в порядъка на 30-35 млн. евро.

В края на акцията в Серия " А " Донарума сложи изискване на " росонерите " да усилят заплатата му и стартира да води договаряния с други отбори.

Решението на Зидан за двамата гении ще стане ясно до дни, както и дали част от парите за тях ще дойдат след произлязъл трансфер на звездата на " Реал " Кристиано Роналдо, който дава знаци, че желае да напусна клуба поради почналото против него следствие за укриване на налози.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР