Двете досега големи партии, свързани със статуквото, губят сумарно около

...
Двете досега големи партии, свързани със статуквото, губят сумарно около
Коментари Харесай

Какъв ще е следващият парламент - коментар на Боряна Димитрова и Андрей Райчев

Двете до момента огромни партии, свързани със статуквото, губят сумарно към 20 мандата, евентуално 13. ИТН и Демократична България печелят 20 мандата. Това съобщи в " Денят стартира " социологът от " Алфа рисърч " Боряна Димитрова.

" Не виждам възможност да имаме болшинство на 3-те партии на митинга. В чужбина са преброени 50% от резултатите, не виждам възможност да имаме болшинство на 3-те партии на митинга, т.е. от позиция на това, че сме в обстановка, в която още веднъж ще се търси поддръжката на някоя от старите партии, ние сме в същата обстановка - смяна, увеличена тежест, липса на смяна още веднъж в обстановка, в която може да се търси поддръжката ", сподели Димитрова.

" Според социологът от " Галъп интернешънъл " Андрей Райчев ГЕРБ са изгубили психическото си преимущество, " ГЕРБ беше доста по-голям от другите - 25 на 17 ".

" Сега ГЕРБ междудругото не загуби, даже да приключи с някакъв фотофиниш - с едни гърди напред за " ИТН ", това не е разлика. Аз не се колебая, че " ИТН " ще изберат държавно управление, че ще изберат министър-председател и няма да попадне незабавно в рулетката на рецесията. Трябва да изчакаме 11 ч. и господин Трифонов да каже желанията си, само че най-вероятно ще стане това - той ще предложи нещо, очевидно не договаря дори със своите съдружници ", сподели Райчев.

Вижте целия диалог във видеото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР