Двете дъщери на руския президент Владимир Путин, бившият му зет,

...
Двете дъщери на руския президент Владимир Путин, бившият му зет,
Коментари Харесай

ЕС санкционира дъщерите на Путин, бившия му зет и Дерипаска

Двете дъщери на съветския президент Владимир Путин, някогашният му шурей, олигарсите Олег Дерипаска, Борис и Игор Ротенберг са включени в признатия по-рано през днешния ден на Европейски Съюз против Русия.

Той бе оповестен довечера в Официален вестник на Европейски Съюз.

С активността и заеманите си постове включените в него хора се облагодетелстват от съветското държавно управление и му обезпечават обилни доходи. А това държавно управление е отговорно за войната в Украйна.

В него са включени също концернът „ Калашников “ и банките ВТБ, „ Откритие “, „ Новиковмбанк “ и „ Совсомбанк “.

Мария Воронцова е по-голямата щерка на Путин. Тя е съсобственик на сдружението „ Номенко “, участващо в най-големия съветски план за частни вложения в опазването на здравето на стойност, чиято стойност се прави оценка на 40 милиарда рубли (455 милиона евро).

Сестра й Екатерина Тихонова управлява самодейността за развиване „ Иннопрактика “. Той е финансирана от основни съветски сдружения, чиито шефове са членове на вътрешния кръг от олигарси, доближени на татко й. Същевременно Тихонова е обвързвано лице и с татко си, който е виновен за дейностите, подкопаващи териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна, както и стабилността и сигурността в тази страна.

Кирил Шамалов е някогашен брачен партньор на Екатерина Тихонова. Той е зам.-председател на Управителния съвет на „ Сибур холдинг PJSC “ - най-голямото интегрирано нефтохимическо сдружение в Русия.

Олег Дерипаска е най-видният съветски олигарх, включен в новия пакет. Той е притежател на промишления конгломерат „ Русские машини “, който включва военно-промишленото сдружение - главен снабдител на оръжие и военно съоръжение за съветските въоръжени сили. Активите му включват Арзамаския машиностроителен цех, който създава бронетранспортьорите амфибии BTR80, употребявани от Русия по време на непровокираната експанзията против Украйна тази година.

Борис Ротенберг е акционер на държавното сдружение „ Сондажи Газпром “ и съсобственик на групата SGM („ Стройгазмонтаж “). Той е милиардер и брат на различен олигарх - Аркадий Ротенберг. Тази фамилия е тясно обвързвана с Путин.

Игор Ротенберг е наследник на Аркадий Ротенберг и също е милиардер.

В новия лист са добавени 217 души. Така глобените от Европейски Съюз лица поради експанзията против Украйна към този момент станаха 1110. Включени са и членове на фамилиите на хора, против коиито към този момент са наложени ограничитгелни ограничения.

Наказаните са и членовете на така наречен държавни управления и парламенти в самообявилите се Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР).

Добавени са и 18 образования. Това са най-вече научни институти и оръжейни фабрики. Някои от тях са притежавани от глобените олигарси.

Най-известният от тях е концернът „ Калашников “. Произвежданите от него управляемите авиационни ракети „ Вихър-1 “ и автоматите АК-12 са употребявани от съветските въоръжени сили при експанзията против Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР