Двеста тридесет и един болногледачи, основно жени, от България и

...
Двеста тридесет и един болногледачи, основно жени, от България и
Коментари Харесай

"Франс прес": В Австрия пристигнаха 231 болногледачи от България и Румъния

Двеста тридесет и един болногледачи, главно дами, от България и Румъния дойдоха през днешния ден в австрийската столица Виена, с цел да се избегне дефицитът им в Австрия поради рестриктивните мерки на свободното придвижване, въведени в Европейския съюз поради пандемията на ковид, съобщи Франс прес.

Секторът на оказване на помощ на възрастни и заболели хора в Австрия е мощно подвластен от болногледачи от страни от Централна и Източна Европа, които работят, както в Австрия, по този начин и в родните си страни.

Пристигналите през днешния ден в Австрия болногледачи бяха сложени под превантивна изолираност в хотели. Хотелските им разноски и самолетните им билети са поети от управляващите на австрийската провинция Долна Австрия, където те след това ще работят сред четири и шест месеца, съобщи представителка на локалните управляващи.

Затварянето на границите сред европейските страни поради ковид излага на заплаха ротационната система, по която работят болногледачите от Централна и Източна Европа, като част от тях избират в сегашния миг да работят в родните си страни, отбелязва Франс прес.

Източник: bnr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР