Двеста и дванадесет геймъри се записаха за участие в БФБ

...
Двеста и дванадесет геймъри се записаха за участие в БФБ
Коментари Харесай

Над 200 геймъри ще участват в БФБ е-баскет лига

Двеста и дванадесет геймъри се записаха за присъединяване в БФБ е-баскет лига. Крайният период за попълване на регистрационната форма за надпреварата изтече нощес в 19:00 часа.

„ Участниците ще бъдат разпределени в 8 групи с по 32 тима. Интернационалната група ще бъде запълнена напълно с геймъри от целия свят. Останалите 180 състезатели ще влязат отмерено по 25-26 в група, а празните места ще бъдат запълнени с виртуални тимове, генерирани от игровата подпора с авансово заложени от админите параметри “, заяви Виктор Кирков, началник на плана БФБ е-баскет лига. Първоначално всяка група ще бъде разграничена на 2 дивизии, в които всеки тим ще играе против всички останали. Ще последва квалификационна фаза с плейофи, въз основа на която ще бъдат избрани шестнадесетте финалисти в шампионата.

Оказва се, че най-вече са геймърите в състава на „ Балкан “ в НБЛ. За първенците присъединяване са декларирали черногорският център Михайло Секулович, младежкият национал Марин Маринов и Ивко Ивков. „ Зелените “ имат и доста мощно подкрепление от чужбина, откакто с „ Балкан “ ще играе и националът от гръцкия „ Олимпиакос “ Александър Везенков.

Двама братя ще застанат един против различен, само че с еднакъв екип, този на „ Спартак “ (Плевен). Николай и Мартин Маринови ще вземат участие в БФБ е-баскет лига и борбата сред тях надалеч няма да е по приятелски.

Двама са и представителите на „ А1 Академик “ (София) и „ Ямбол “ в лигата. Със „ студентите “ ще се пуснат юношеският национал Дамян Минков и Николай Михайлов. Костадин Лазаров, който неотдавна облече екипа на отбора край Тунджа, и топ-реализатора на тима Александър Матушев ще пазят цветовете на „ Ямбол “.

С по един представител в БФБ е-баскет лигата са „ Левски Лукойл “ – Йордан Минчев, „ Рилски състезател “ – Милен Дудев и „ Черно море Тича “ – Мартин Стефанов. За „ Рилецо “ ще се състезават и играчите на втория тим на самоковци, който натрупа опит в А група, Георги Адирков, Борислав Русинов и Адриан Белишки.

“А” група ще бъде показана от още няколко баскетболисти…и една баскетболистка. Националката при девойките Константина Какогиани реши да премери сили с сътрудниците си и със своя „ Славия “ да се бори за медали и пред телевизионния екран. Със „ Славия “ ще играят и Даниел Запрянов, Даниел Лозанов и Виктор Петров.

ЦСКА ще е устойчиво показан от капитана си Виктор Маргаритов, Димитър Генов, Емилиян Грудов, Виктор Аврамов и гарда Николай Петков. Николай Николов и Йоан Йоргов ще играят за „ Шумен “ и с джойстик в ръка.

Мнозина юноши също се включиха в предизвикването БФБ е-баскет лига. Младежкият национал Ерик Искренов е подал поръчка за присъединяване с „ Левски Лукойл “. Ясен Милов от „ Спортни гении “ ще съставлява „ А1 Академик “ (София), с чиито екип в НБЛ свети по-големият му брат Александър Милов. От брат си ще бъде показан и Милан Олуич от „ Спартак “ (Плевен). Душан се записва за присъединяване с екипа на плевенчани от Австрия.

Националът на България до 16-годишна възраст Цветомир Бонев също ще се бори с батковците, като ще съставлява родния си „ Черно море Тича “. Наборът му Антонио Давидов ще играе за своя „ Академик Бултекс 99 “ дружно със съотборника си Йоанис Кикрилис. Юношеският национал Александър Папазов ще играе за отбора, чиито треньор е татко му Константин – „ Левски Лукойл “. С три година по-малкият гений на „ Балкан “ Александър Гавалюгов, несъмнено, избра … „ Балкан “.

Един треньор на подрастващи също ще показва умения и ще опитва онлайн нови схеми на игра – Стойчо Кукучев от „ Несебър “ ще се състезава за „ Ямбол “.

Официалното разкриване на БФБ е-баскет лига ще бъде на 8 април в 19:00 часа. Предстои да се генерира компютърно програмата за първата фаза на шампионата и да се посочи кой ефирен канал ще го излъчва.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР