Двеста хиляди души (по данни на полицията) протестираха вчера в

...
Двеста хиляди души (по данни на полицията) протестираха вчера в
Коментари Харесай

200 000 на протест в Барселона

Двеста хиляди души (по данни на полицията) стачкуваха през вчерашния ден в Барселона против правосъдния развой на 12-те каталунски водачи, упрекнати поради организирането на референдума за самостоятелност през 2017 година, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Регионалният президент Ким Тора и ръководителят на каталунския парламент Роже Торент също се включиха в мирното шествие, в което съгласно уредниците са взели участие 500 000 души. Демонстрантите носеха каталунски синьо-червено-жълти флагове и плакати с надпис "Свобода за политическите пандизчии " и "Самоопределението не е закононарушение ".

Процесът против 12-те сепаратистки водачи, някои от които са в пандиза от завършек на 207 или началото на 2018 година, стартира тази седмица в Мадрид.
"Дойдох, тъй като това са хора с деца, които са в пандиза от доста време. Не е почтено, тъй като ние всички гласувахме, значи всички би трябвало да сме в пандиза ", сподели една от участничките, 70-годишна пенсионерка, която е гласувала на референдума през 2017 година и желае Мадрид да позволи нов избор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР