Двегодишният син, тъщата и двете сестри на съпругата на Джамал

Двегодишният син, тъщата и двете сестри на съпругата на Джамал ...

Шофьор от тежка катастрофа на АМ Тракия с четирима убити остава в ареста.

Двегодишният син, тъщата и двете сестри на съпругата на Джамал Караджа загинаха в ранните часове на 1 юли, когато управляваният от него "Фолксваген Транспортер" се преобърна на магистрала "Тракия" близо до Пловдив. Днес Апелативен съд-Пловдив отказа да промени мярката за неотклонение, дадена от предишна инстанция и остави Караджа в ареста до гледане на делото, предаде БГНЕС.
По показания на свидетел, управлявал колата си непосредствено след двамата участници в произшествието – камион и вана на Караджа, и двете возила са го изпреварили на магистралата, докато той е карал със скорост 110 км/ч. Камионът е бил паркиран в аварийната лента, а според защитата двете му колела са били на пътното платно на крайната дясна лента, в която е карал подсъдимият. Има свидетел, макар и непосредствен очевидец, който е видял камиона да влиза или да излиза в аварийната лента. Така или иначе точно закачането на каросерията на камиона от лекия автомобил е причинил инерционното движение, което го обръща и причинява тежките щети.
Макар че Джамал Караджа е гражданин на Германия, роден и постоянно живеещ там със семейството си, което означава, че спрямо него важи европейска заповед за арест, съдът реши, че има опасност той да се отклони и го остави зад решетките.
Според прокурора Николай Божилов, разследването е в още ранен етап.

Източник: actualno.com