Двегодишният син, тъщата и двете сестри на съпругата на Джамал

...
Двегодишният син, тъщата и двете сестри на съпругата на Джамал
Коментари Харесай

Шофьор от тежка катастрофа на АМ Тракия с четирима убити остава в ареста

Двегодишният наследник, тъщата и двете сестри на брачната половинка на Джамал Караджа починаха в ранните часове на 1 юли, когато управляваният от него " Фолксваген Транспортер " се прекатурна на автомагистрала " Тракия " покрай Пловдив. Днес Апелативен съд-Пловдив отхвърли да промени мярката за неотклонение, дадена от предходна инстанция и остави Караджа в ареста до гледане на делото, съобщи БГНЕС.
По показания на очевидец, управлявал колата си директно след двамата участници в произшествието – камион и вана на Караджа, и двете возила са го изпреварили на автомагистралата, до момента в който той е карал със скорост 110 км/ч. Камионът е бил паркиран в спешната лента, а съгласно отбраната двете му колела са били на пътното платно на крайната дясна лента, в която е карал подсъдимият. Има очевидец, въпреки и непосреден свидетел, който е видял камиона да влиза или да излиза в спешната лента. Така или другояче тъкмо закачането на каросерията на камиона от лекия автомобил е предизвикал инерционното придвижване, което го обръща и предизвиква тежките вреди.
Макар че Джамал Караджа е жител на Германия, роден и непрекъснато живеещ там със фамилията си, което значи, че по отношение на него важи европейска заповед за арест, съдът реши, че има заплаха той да се отклони и го остави зад решетките.
Според прокурора Николай Божилов, следствието е в още ранен стадий.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР