Две заведения в Пловдив бяха затворени при акция на полицията

...
Две заведения в Пловдив бяха затворени при акция на полицията
Коментари Харесай

Затвориха заведения в Пловдив, не спазват мерките

Две заведения в Пловдив бяха затворени при акция на полицията и Агенцията по сигурност на храните за съблюдаване на ограниченията против ковид. Нарушенията на двете заведения били фрапантни.

В момента кафенетата в центъра на града са цялостни с клиенти, а поради по-малкия брой маси доста хора стоят прави и пият кафе на крайник. Първите инспекции започнаха от най-артистичния квартал под тепетата - „ Капана “, съобщи Нова телевизия. „ През почивните дни на територията на регионална дирекция на МВР-Пловдив ще се извърши взаимна инспекция с РЗИ, регионална дирекция по сигурност на храните, икономическа полиция и охранителна полиция. Ще се ревизират търговски обекти, заведения за хранене, питейни заведения и кафе аперитиви, като ще се следи за съблюдаване на ограниченията, написани от министъра на опазването на здравето “, изясни Георги Казаков, който е шеф на бранш „ Икономическа полиция “ – Пловдив.

„ Следим дали се съблюдава възбраната за клиенти в затворени заведения, дали се съблюдават отстоянията, както и дали личният състав на заведенията носи маски “, сподели още Казаков.

По думите му досега са тествани 97 търговски обекта. „ Най-честите нарушавания са неносене на защитни маски от страна на личния състав. Съставени са актове “, уточни той. „ Носенето на маски от личния състав е значимо, с цел да не се популяризира възможна болест измежду клиентите, които не са задължени да носят навън защитна маска. Важно е масите и столовете да се дезинфекцират след всеки клиент “, сподели Красимира Кръмпотич от РЗИ-Пловдив.

„ Функцията на Агенцията по храните е да следи за сигурността на питателните артикули, които се оферират в заведенията. До момента няма установени нарушавания “, съобщи доктор Николай Петков от ОДБХ – Пловдив. Много от огромните заведения за хранене под тепетата се готвят за 1 юни, когато заведенията ще могат да отворят и вътрешните пространства, до момента в който в този момент работят единствено масите по терасите и откритите площи.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР