Две заведения на плажа в Шкорпиловци, които нямат категоризация от

...
Две заведения на плажа в Шкорпиловци, които нямат категоризация от
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Нелегални заведения в Шкорпиловци ще бъдат узаконени

Две заведения на плажа в Шкорпиловци, които нямат категоризация от община Долни чифлик, не престават да работят и скоро даже ще бъдат узаконени от Министерството на туризма. Това разгласи във Варна вицепремиерът Валери Симеонов.

В края на юни при инспекция на тогава неохраняемата голяма пясъчна линия министър Николина Ангелкова изброи 6 противозаконни обекта и разгласи, че би трябвало да бъдат съборени. Дни по-късно част от плажа се снабди с наемател и МТ се зае да приготвя скица за преместваемите обекти в зоната.

„Две седмици след установените нарушавания в схемата са нанесени тези две заведения и на процедура скоро те ще бъдат легални. Кръгът се затваря и то не в интерес на законността“, разяснява Симеонов. Той заяви, че за малко посочените към момента противозаконни плажни кръчми са били затворени от Областната дирекция по сигурност на храните поради открити хигиенични пропуски. След като съдържателите изпълнили предписанията, заведенията проработили още веднъж на цялостни обороти. Заради неналичието на категоризация от Комисията за отбрана на потребителите също са подготвили заповеди за запечатването им, само че те няма по какъв начин да бъдат приложени, щом схемата на МТ стигне до общината, разясни Симеонов.

Той добави, че инспекторите от ОДБХ неотдавна са затворили и капанче на крайбрежната алея във Варна. Акт ще отнесе също станция на прокуратурата в Бяла, където било намерено нередовно месо, а шефката оказала опозиция на контролните органи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР