Две защитни диги на река Марица в землище на община

...
Две защитни диги на река Марица в землище на община
Коментари Харесай

Бедствие в Септември: Скъсаха се дигите на река Марица

Две защитни насипи на река Марица в землище на община Септември са разрушени поради изобилните превалявания, оповестяват от регионалната администрация в Пазарджик.

В непосредственост до разрушените защитни уреди са ситуирани стотици декари обработваема земеделска земя и електропроводен дирек. Очаква се да бъде оповестено отчасти бедствено състояние от община Септември за региона на разрушените защитни насипи.

Екипи на "Напоителни системи " ЕАД, изпълнителният шеф на Дружеството и шефът на клон "Тополница " са на място и се подхващат незабавни ограничения и дейности за преодоляване на обстановката.

В момента се работи с тежка техника за недопускане заливане на аграрни земи и застрашаване на инфраструктурата и популацията в региона. Към момента няма такава заплаха.

Поради продължаващите превалявания в страната всички екипи на сдружението работят в непрестанен 24-часов режим като обхождат всички хидромелиоративни уреди благосъстоятелност или стопанисвани от "Напоителни системи " ЕАД.

Екипите на "Напоителни системи " ЕАД в цялата страна са в спешна подготвеност.

Всички действия по възобновяване на защитните уреди ще бъдат изпълнени от "Напоителни системи - клон Тополница ", който е техен притежател.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР