Две заседания в един и същи ден ще има Народното

...
Две заседания в един и същи ден ще има Народното
Коментари Харесай

Две заседания в един и същи ден ще има Народното събрание

Две съвещания в един и същи ден ще има Народното събрание - постоянно от 9.00 ч. и изключително - за напрежението сред НАТО и Русия, от 15.30 часа. Информацията за идните съвещания е оповестена на интернет страницата на Народното събрание.

В рамките на постоянното съвещание се планува депутатите да стартират работа с преустановяване на пълномощията на Александър Тодоров от " ИТН ", след подадена от него оставка, и с разискване на план на решение за попълване на състава на Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите. В проектопрограмата за тази седмица е и първото четене на промени в Закона за запазване на околната среда и годишните отчети на Комисията за контролиране на известията за 2020 година

Извънредното съвещание от 15.30 ч. включва една единствена точка - чуване на министър-председателя Кирил Петков, министъра на защитата Стефан Янев, министъра на външните работи Теодора Генчовска и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване по отношение на спора Русия-Украйна, напрежението НАТО-Руска федерация и ролята на България в процеса на взимане на решения в НАТО по тематиките, както и по разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев свика изключителното съвещание по искане на 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС.

В четвъртък седмичната проектопрограма планува Народното събрание да прегледа на второ четене измененията в Закона за енергетиката и на първо четене промени в Закона за пазарите на финансови принадлежности и на Законопроект за покритите облигации.

Първа точка в петък се планува да бъде първото гласоподаване на промени в Закона за предучилищното и учебното обучение. След това, съгласно проектопрограмата, ще има постоянен парламентарен надзор.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР